Яна Маринова с награда за "Най-добра актриса"

Тя е отличена на италианския фестивал Castelli Romani International Film Festival.

Ася Иванова
Ася Иванова 14 ноември 2023

Яна Маринова грабна голямата награда за "Най-добра актриса" на италианския фестивал Castelli Romani International Film Festival. Тя е направила впечатление с участието си в лентата "Игра на доверие" на режисьора Мартин Макариев.

Наградата Яна си поделя с хърватската актриса Jane Alexander за филма "Молитва за Юда" на италианския режисьор Масимо Получи. "Изключително изненада съм за тази награда, понеже "Игра на доверие" не е типичен фестивален филм, а е филм насочен към зрителя. Не съм си и мечтала да получа подобна награда и то точно на фестивал в Италия, страната на великото кино и на великата красота," споделя Яна Маринова.

Яна Маринова

"Благодаря от цялото си сърце на зрителите. Изключително съм благодарна за топлото посрещане от организаторите на Castelli Romani и за вниманието, което оказаха на филма ни. Щастлива съм и мотивирана, че "Игра на доверие" започна своя живот на международната сцена с отличие", споделя още Яна Маринова.

Яна Маринова и Франко Неро

Третото издание на фестивала се проведе близо до италианската столица, в живописния гр. Aрича в музея Palazzo Chigi Ariccia, построен още през 15-и век, а специални гости на фестивала бяха звездите на италианското кино Орнела Мути и Франко Неро. Франко Неро също така спечели и наградата "Най-добър режисьор" за филма "Човекът, който проектира Бог".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA