10 сериала, които да гледате, ако сте фен на Game of Thrones

Ако нямате търпение за втория сезон на "House of the Dragon", ето как да запълните времето си!

Ася Иванова
Ася Иванова 04 декември 2023

The Crown

За разлика от Game of Thrones и House of the Dragon, The Crown е базиран на реална история и описва живота на истинското британско кралско семейство. Въпреки това и двете предавания съдържат повишени нива на драма и сюжетни линии, включващи управляващата класа. Премиерата на The Crown беше през 2016 г. и в момента излъчва своя шести и последен сезон.

The Expanse

Недооценен скъпоценен камък в сферата на телевизионната научна фантастика, The Expanse умело отразява сложните политически теми и завладяващите герои, открити във вселената на Game of Thrones. Историята му се върти около обществото 300 години напред в бъдещето, в което хората са колонизирали слънчевата система.

The Last Kingdom

The Last Kingdom се приравнява най-много на Game of Thrones и House of the Dragon, благодарение на своята средновековна естетика и битки с мечове. Поредицата на Netflix произлиза от поредицата от романи на Бърнард Корнуел, озаглавена „Саксонските истории“, фокусирайки се върху Утред от Бебанбург и стремежа му да претендира за наследственото си първородство.

Vikings

Ако обичате епични средновековни битки, Vikings е идеалното шоу за вас. Сериалът се излъчваше по History Channel и Prime Video от 2013 до 2020 г. С участието на много реални скандинавски и саксонски фигури, Vikings съперничи на вселената на Game of Thrones в своите мащабни екшън сцени и политически сюжетни линии.

Vikings: Valhalla

Следвайки Vikings, Vikings: Valhalla се съсредоточава върху чисто нов състав от герои, чието действие се развива 100 години след своя предшественик. След като излъчи първите два сезона през 2022 г. и 2023 г., третият и последен сезон на Vikings: Valhalla е насрочен за излъчване през 2024 г.

Peaky Blinders

Въпреки че Peaky Blinders на пръв поглед може да изглежда доста различно от Game of Thrones, неговата бруталност и динамика на семейната сила правят сериала достойно сравнение. Той се излъчва между 2013 до 2022 г. и разказва историята на семейство Шелби, които съставляват уличната банда Peaky Blinders в Бирмингам, Англия, в началото на 20-ти век.

The Wheel of Time The Wheel of Time

The Wheel of Time The Wheel of Time на Prime Video адаптира високофантастичния свят на романите на Робърт Джордан към екрана. С безпогрешна прилика с вселената на Game of Thrones, The Wheel of Time е задължителен за гледане!

„Властелинът на пръстените: Пръстените на властта“

Средновековната фентъзи версия на франчайза „Властелинът на пръстените“ бе представена по телевизията през 2022 г. по Prime Video. Номинираният за "Еми" сериал вероятно ще излъчи втория си сезон през 2024 г

The Witcher

Започвайки като поредица от книги, написани от Анджей Сапковски, The Witcher по-късно беше превърнат във видеоигра, а впоследствие и в сериал. Премиерата беше през 2019 г., с участието на Хенри Кавил в ролята на Гералт от Ривия. Действието на The Witcher се развива в измислен средновековен свят, което го прави подходящо сравнение с Game of Thrones.

The Serpent Queen

The Serpent Queen, който видя бял свят през 2022 г., разказа историята на Катрин де Медичи в реалния живот през 16 век. С участието на Саманта Мортън в главната роля, The Serpent Queen със сигурност ще заинтригува феновете на Game of Thrones, благодарение на сериозните си политически теми.

Всички помним какъв бум беше появата на "Game of Thrones" в телевизионния ефир. Малцина са тези, които не са се приковавали пред малкия екран всяка седмица, чакайки да излезе поредната серия.

За наше щастие, излезе предистория на култовия сериал. Многократно отличената с "Еми" сага по романите на Джордж Р. Р. Мартин "Песен за огън и лед", вече продуцира един спиноф: "House of the Dragon". Неговата премиера бе през 2022 г., а през лятото на 2024 г. се очаква да излезе и втори сезон. Дотогава ви предлагаме цели 10 телевизионни сериала (в галерията), с които да запълните времето си, ако сте сред феновете на "Game of Thrones" и "House of the Dragon"!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA