Боби Вълчев с нов благотворителен концерт в подкрепа на талантливи деца

Ася Иванова
Ася Иванова 05 декември 2023

Живеещият в Дубай джаз музикант Боби Вълчев се завръща в България, за да изнесе нов концерт с благотворителна кауза. 

Събитието ще се състои на 19 декември в Пловдив в Епископската базилика на Филипопол (Голямата базилика) от 19 часа. Каузата тази година е свързана със закупуване на нови музикални инструменти на талантливите деца от Ансамбъл ударни инструменти "ПРЕСТО". 

Боби Вълчев концерт

Боби Вълчев се заема лично с каузата на Ансамбъл "ПРЕСТО”, след като две от талантливите деца от формацията вземат участие в миналогодишния Коледен концерт на джазмена. Боби Вълчев забелязва, че двете големи маримби на децата са ръчно правени от техния преподавател Пенчо Пенчев, който, поради липса на средства, полага неимоверни усилия за самото съществуване на ансамбъла, включително ремонтирайки сам счупените инструменти. Липсата на финансови възможности обаче не спира децата от "ПРЕСТО" да се отзовават на различни благотворителни каузи, като сега е време да им се върне този жест.

За да могат да продължат с развитието си на джаз музиканти, децата от Ансамбъл "ПРЕСТО” мечтаят да се сдобият с нов вибрафон. В момента те разполагат с вибрафон от далечната 1975 година, който, за съжаление, е непоправим към настоящия момент. Нуждите на ансамбъла стигат до нови инструменти и ремонт на залата, в която свирят, но на този етап най-голямото желание на децата е да се сдобият с нов вибрафон. Пазарната цена на подобен инструмент достига сумата от 10 000 лева.

Боби Вълчев концерт

Боби Вълчев е сред професионалните музиканти, които имат опит в работата с подрастващи. Той отлично осъзнава, че децата имат нужда от активна подкрепа, за да не загубим още млади таланти. Да подкрепим децата е инвестиция в бъдещето на културата и изкуствата - нещо, което ние всички сме задължени да направим, за да продължават да прославят България. Поради това джазменът приканва всички желаещи да помогнат на  младежите от Ансамбъл ударни инструменти "ПРЕСТО” в преследването на тяхната най-голяма мечта - да имат инструменти, с които да творят и да развиват таланта си.

Заедно с Боби Вълчев и Ансамбъл "ПРЕСТО”, на сцената в Голямата базилика в Пловдив ще се качат и прекрасните деца от хор "Детска китка” - формация, чиято история датира още от 40-те години на миналия век. През годините хор "Детска китка” успява да осъществи над 50 на брой концертни турнета в 15 европейски държави.

Боби Вълчев концерт

За събитието на 19 декември няма предварителна продажба на билети, но всички желаещи да присъстват трябва да резервират билетите си и да ги заплатят в брой на входа на базиликата в кутиите за дарение. Даренията от входа ще се събират между 18.30 и 19.00 часа. Тъй като местата са ограничени, организаторите молят всички, които са се регистрирали, но нямат възможност да присъстват да се свържат с тях, за да освободят местата за други желаещи да присъстват и да помогнат на каузата.

Боби Вълчев е един от популярните съвременни български джазмени. Музикант и преподавател, вече над 12 години той живее в Дубай, където обучава прохождащите таланти в магията на джаз музиката. Наскоро получава т.нар. "Златна виза” от правителството на ОАЕ за големия си принос към развитието на културата и образованието в емирствата. Свирил е пред кралските семейства на ОАЕ, но с голямо удоволствие се връща и в България за среща с родната публика, често правейки го и за благотворителни каузи.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA