Станаха ясни кои са 10-те най-хитови сериала за 2023 г.

Класацията е базирана на търсенията в IMDb!

Ася Иванова
Ася Иванова 18 декември 2023

10. Gen V (Prime Video)

Популярният сериал, спин-оф на The Boys, бе подновен за втори сезон по-рано тази година. Той проследява група студенти, които започват в училище за супергерои, създадено от Vought International. Там където учениците се състезават във все по-опасни предизвикателства, за да спечелят договор в най-високоплатените и най-желани градски места.

9. The Bear (Hulu)

The Bear е американски комедийно-драматичен телевизионен сериал, в който Джеръми Алън Уайт играе ролята на млад, награден готвач, който се завръща в родния си град Чикаго, за да управлява хаотичната кухня в магазина за сандвичи на починалия си брат. Поддържащият актьорски състав включва. През ноември 2023 г. сериалът бе подновен за трети сезон.

8. Ted Lasso (Apple TV+)

Любимият на феновете телевизионен сериал приключи след четири сезона. Сериалът проследява Тед Ласо, треньор на американски колеж по футбол, който е нает да тренира английски футболен отбор с тайното намерение неговата неопитност да го доведе до провал, но чието народно, оптимистично лидерство се оказва неочаквано успешно.

7. The Fall of the House of Usher (Netflix)

The Fall of the House of Usher е американски готик драматичен телевизионен минисериал от осем епизода. Той бе пуснат в Netflix на 12 октомври 2023 г. Базиран е на различни произведения на автора от 19-ти век Едгар Алън По. Поредицата адаптира иначе несвързани истории и герои на По в един нелинеен разказ от 1953 до 2023 г. Той разказва както за възхода на силата на Родерик Ъшър, могъщият изпълнителен директор на корумпирана фармацевтична компания и сестра му Маделин Ъшър, гениалният оперативен директор на фирмата, и събитията, довели до смъртта на всичките шест деца на Родерик

6. One Piece (Netflix)

Оne Piece е манга поредица, написана и нарисувана от Ейичиро Ода, публикувана през 1997 г., като са издадени 106 тома. През 1999 г. е реализирана аниме адаптация, която продължава да се излъчва и до днес. Към януари 2023 година, One Piece има 1046 телевизионни епизода. Серията от комикси проследява приключенията на младия пират Мънки Ди Луфи, който след като изяжда дяволския плод „Гому Гому но ми“, придобива способността да разтяга тялото си като гума. Той оглавява и сформира екипаж от пирати, наречен „Сламената шапка“, чрез които смята да осъществи най-голяма си мечта – да открие съкровището „One Piece“ и да стане Крал на пиратите.

5. The Mandalorian (Disney+)

The Mandalorian е американски космически уестърн телевизионен сериал, създаден от Джон Фавро за стрийминг услугата Disney+. Това е първият екшън сериал, произведен във франчайза Междузвездни войни, започващ пет години след събитията от Завръщането на джедаите (1983). Педро Паскал в главната роля, е самотен ловец на глави, който бяга, за да защити чувствителното към Силата дете Грогу от остатъчните имперски сили, водени от Моф Гидиън. Премиерата на първия сезон беше в края на 2019 г., втори сезон излезе след година, трети през март 2023 г. В момента се работи върху четвърти сезон.

4. Black Mirror (Netflix)

Black Mirror бе подновен за седми сезон след успешните шест по-рано. Това е британски сериал-антология, като отделните епизоди изследват разнообразие от жанрове. Повечето се развиват в антиутопии от близкото бъдеще с научнофантастични технологии. Шестте сезона имат общо 27 епизода.

3. Succession (HBO)

Succession е един от най-успешните сериали на HBO и неслучайно е сред най-търсените от феновете. Тази година приключи и четвърти последен сезон. Епизодите ни срещат с Логан Рой, патриархът на семейство Рой и собственик на световния медиен и развлекателен конгломерат Waystar RoyCo. Историята проследява живота в семейството и борбата на всичките деца на Рой, които искат да се домогнат до контрола над компанията на фона на несигурността относно здравето на Логан.

2. Ahsoka (Disney+)

Ahsoka, известен също още като Междузвездни войни: Асока, е американски телевизионен минисериал, част от франчайза на Междузвездни войни и отделяне от поредицата The Mandalorian. Поредицата проследява Асока Тано, докато тя разследва възникваща заплаха за галактиката след падането на Империята. Главната роля се изпълнява от Росарио Доусън, която виждаме и в Мандалорецът.

1. The Last of Us (HBO)

The Last of Us е американски пост-апокалиптичен драматичен телевизионен сериал, базиран на видеоигра. Поредицата се развива двадесет години в пандемия, причинена от масова гъбична инфекция, която кара хората да се трансформират в подобни на зомбита същества и срива обществото. Първият сезон проследява контрабандиста Джоел (Педро Паскал), който е нает да ескортира имунизираната тийнейджърка Ели (Бела Рамзи) през постапокалиптични Съединени щати.
Премиерата на втория сезон е насрочена за 2025 г.

IMDb (известен още като Internet Movie Database) публикува своя списък с 10-те най-популярни сериала за 2023 г. въз основа на техните търсения в уебсайтoве.

Списъкът включва сериали в телевизионния ефир или стрийминг платформи, които пуснаха нови епизоди през 2023 г. и въз ознова на тяхната оценка от потребителите в собствената седмична телевизионна класация на IMDbPro през изминалата година. Класацията на IMDbPro, която може да видите в галерията, се основава на действителните показвания на страници на повече от 200 милиона месечни посетители на IMDb по целия свят.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA