Весела Бабинова с номинация ИКАР за водеща женска роля

Актрисата влиза в надпреварата с ролята си в "Пистолет в Торнадо"

Ася Иванова
Ася Иванова 01 февруари 2024

Актрисата Весела Бабинова бе номинирана за ИКАР в категория "Водеща женска роля" за ролята на Анджела в популярния моноспектакъл "Пистолет в Торнадо".

Автор на пиесата "Пистолет в Торнадо" е Лорън Гъндърсън, един от най-известните драматурзи в САЩ от 2015 година насам, оглавявала списъка цели три пъти, включително и за сезон 2022/2023 г.  Режисьор на постановката е Васил Дуев – Тайг, сценографията и костюмите са дело на Елис Вели, а музиката е написана от Антони Рикев.

"Пистолет в торнадо" се рдва на голям зрителски интерес. Предстоящите дати, на които може да го гледате, са 5.02, 2.03 и 26.03.

Весела ще се надпреварва за ИКАР със своите колеги Елеонора Иванова и Мартина Троанска.

Весела Бабинова

Отличията на гилдията за високи постижения в сценичните изкуства ще бъдат връчени на официална церемония в Световния ден на театъра на 27 март, а ето и част от останалите номинирани:

ВОДЕЩА МЪЖКА РОЛЯ:

Георги Гоцин - за Марк в "Арт" от Ясмина Реза, реж. Владислав Стоименов, Младежки театър "Николай Бинев"

Захари Бахаров - за Той в "Това не го казвай!" от Саломе Льолуш, реж. Явор Гърдев, "База Х", Кино "Люмиер"

Пенко Господинов - за Иполит Матвеевич Воробянинов в "Седемте стола" по Иля Илф и Евгений Петров, реж. Дамян Тенев, Драматичен театър – Ловеч

ПОДДЪРЖАЩА МЪЖКА РОЛЯ:

Вълчо Янев - за Дядото във "Всичките наши тела" по Георги Господинов, реж. Мартин Киселов, Драматичен театър "Невена Коканова" – Ямбол

Ненчо Костов - за Сергей в "Петрови в грипа и около него" по Алексей Салников, реж. Боян Крачолов, Народен театър "Иван Вазов" 

Свежен Младенов - за Фьодор Кулигин в "Три сестри" от Антон Чехов, реж. Стилиян Петров, Театър "Възраждане" 

ПОДДЪРЖАЩА ЖЕНСКА РОЛЯ:

Албена Павлова - за Сестра Соледад Кауел в "Светици и перверзници" от Хосе Варлета, реж. Николай Младенов, Сатиричен театър "Алеко Константинов" 

Александра Василева - за Библиотекарката, Медицинска сестра и Персефона в "Петрови в грипа и около него" по Алексей Салников, реж. Боян Крачолов, Народен театър "Иван Вазов" 

Ана Вълчанова - за Сестра Урсури Сорионе в "Светици и перверзници" от Хосе Варлета, реж. Николай Младенов, Сатиричен театър "Алеко Константинов"

РЕЖИСУРА:

Боян Крачолов - за "Петрови в грипа и около него" по Алексей Салников, Народен театър "Иван Вазов" 

Галин Стоев - за "Хага" от Саша Денисова, Народен театър "Иван Вазов" 

Мартин Киселов - за "Всичките наши тела" по Георги Господинов, Драматичен театър "Невена Коканова" – Ямбол 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA