Editor's Life: Новият брой на GRAZIA ще е 100% лятно приключение

Май месец ще е посветен на горещите емоции, защото любимото списание се готви за най-вълнуващото си лято!

04 май 2020

Къде е GRAZIA този месец? Ето я... пред вас, всеки ден все същата - пълна с онези новини, които ни усмихват и с историите, които ни вълнуват. В последните месеци светът е изправен пред предизвикателство, което намери място в домовете, мислите и работните места на милиони по света.

Доброто предстои, GRAZIA ВИНАГИ Е БИЛА ПОСЛАНИК НА ТАЗИ ИДЕЯ.

През месец май няма да откриете нашето хартиено издание на пазара, но искаме да споделим с вас нашите читатели, че целият ни екип посвещава май на идеята да създадем още по-страхотни летни броеве за вас. 

Точно така, GRAZIA СЕ ЗАВРЪЩА НА ПАЗАРА ПРЕЗ ЛЯТОТО с пълна сила и безброй страници с вълнуващи истории. На корицата ще бъде едно от най-обещаващите имена на музикалната сцена.Докато слънцето стане още по-горещо ви предлагаме да се потопите в летния wish list-а на всеки един от хората в екипа на изданието!

СИЛВИЯ КАНИН / ГЛАВЕН РЕДАКТОР

СИЛ

Представям си това лято по-красиво от всички останали. Без никакви претенции за пътуване в чужбина мисля да се отправя към Созопол. Имах щастието да живея там с моите родители преди да се преместя в София и някак не си представям топлият сезон без да се отбия до там. Прекарвайки часове в мечтания, ровейки из Pinterest, това лято смятам, че трябва да сбъдна желанието си за морски пикник. На скалите или по залез на плажа, няма значение. Шампанско, малко плодове и някоя песен на Sade ще изпълнят душата ми с щастие.

В комбинация със слънчевия загар, който държа да имам през лятото, вървят и всякакви бронзиращи козметични продукти. Това лято възнамерявам най-накрая да се сдобия с Trophy Wife. Това е името на един от най-популярните хайлайтъри от линията на Риана Fanty Beauty.

Един Wish List, според мен, не може да мине без нещо неприлично скъпо и луксозно. Хубаво е да си пофантазираме и за някои неща, които са извън нашия обсег на възможности, нали? Мечтаната ми лятна чанта е, разбира се, дело на Bottega Veneta. Оранжевото винаги придружава топлите дни, а този сезон още повече. Плетените чанти, както винаги са абсолютен хит, а за мен са и аксесоарът, който свързвам с плажа и свободата, която усещам ког, когато вятърът мине през косата ми. Ще имам такава или подобна...

НАТАЛИЯ АЛЕКСАНДРОВА / ЗАМ. ГЛ. РЕДАКТОР 

Няма да крия, че този материал не е от най-лесните за мен, аз определено не съм от почитателите на горещия сезон. Преди много (Ех!) години, когато бях ученичка като повечето деца свързвах лятото с почивка от досадните часове, игри до късно, екскурзии, море, село и т.н, но тези щастливи времена отдавна са назад в миналото.  Сега лятото за мен предимно представлява неравна борба с жегата в големия град. Като много от нас обаче, в настоящия момент аз също съм вторачила поглед към идващите месеци с надежда,  че предстоящото затопляне, ще доведе до някякакво облекчение на ситуацията, в която се намираме.  Не съм предполагала, че с такова нетърпение ще чакам денят, в който спокойно ще мога да се върна в офиса, да седна зад бюрото и заедно с екипа да започнем подготовката за поредния брой на GRAZIA – процес, който преди приемах за даденост. И все пак не мога да се преструвам, че изключвайки тази съществена подробност, има неща, които свързвам с лятото и харесвам.

наталка

Големи бижута

Масивните обеци и обемни колиета от полускъпоценни камъни не са запазена марка само на периода от юни до септември, но като че ли тогава жените повече залагат на такъв вид аксесоари. Често пъти дамите решават да си вземат дървени или пластмасови бижута за спомен, след като са били на почивка и аз също се причислявам към тази категория купувачи.

Зелено

Да, пролетта също е характерна със събуждане на природата, но именно в най-големите жеги, когато ни се иска само да лежим и да гледаме в една точка, тя е в своя абсолютен разцвет. Харесва ми зеленината, която виждам около себе си, когато е лято, тази гледка ме зарежда и ми дава усещане за спокойствие.

Топ 10

Дори да не харесвате съвременната mainstream музика , 100% сте наясно, че горещите месеци неизменно са придружени от лесни за запомняне и повдигащи настроението летни хитове. Примерите за такива поп композиции са много, някои от тях остават актуални и след първоначалната си среща с публиката, а за други вече никой не се сеща. Винаги ще свързвам Allegro Ventigo на Дан Балан и Матео с лято 2018, тази песен ми носи точно това, което наричаме summer vibe и със сигурност ще я слушам, когато стане топло.

ЛЮБА ВАНГЕЛОВА / КОЗМЕТИЧЕН РЕДАКТОР

LUBA

Душата ми е лято. В това съм сигурна. Но не защото свързвам този сезон с къси панталони и диня, а защото носи усещането за свобода. Винаги съм завиждала на „летните" нации – разпознаваеми са отдалеч. Смели, дейни, темпераменти – тези хора си личат. И аз така усещам лятото – то отключва тези характеристики в мен и аз ставам точно такава. Променям се, разцъфвам, осмелявам се и се движа с пълна скорост.

#1

И логично за това усещане ми помага скутера ми – април е най-очакваният месец, защото се завръщам към градското ми лайфстайл приключение и превръщам ежедневието във вечен празник -  без задръствания, с вятър по кожата и ведра усмивка.

#2

Сладолед всеки ден – това е сякаш лятно задължение, а не привилегия. Различно е настроението, а сладоледената наслада си е моя лична концепция за щастие всеки ден.

#3

Живот на открито – мечтата ми, която се надявам един ден да се реализира и да живея целогодишно под открито небе. Сутрешното кафе да е на открито, виното вечер да е под звездите, работата ми да е на открито сред зеленина, дори и жегата да е жега. Това е възможно само при летни температури. Ей такива неща ми носи лятото!   

КРИСТИНА ГОЧЕВА / ОНЛАЙН РЕДАКТОР

криси

Нямам никакви съмнения, че в летния ми Wish List няма да има неща, а хора, нови възможности, и повече моменти, в които не искаш, а СИ.

Безусловно най-важното – физическо и ментално здраве за мен и близките ми. Особено за мама и тате, които статистиката на пандемията включи в най-рисковата група. Искам те да са изключенията на онази задължителна статистическа грешка.

Искам възможно най-скоро да бъде отворена границата с Гърция, за да може да стигнем до караваната ни, в която обичайно от края на май до септември, прекарваме нашите сини лета.

Бих искала да овладея хаоса в гардероба и да се разделя завинаги с тежестта на всичко излишно. Управлението на времето и личностното развитие са ми все по-интересни и важни теми, не само теоритично, а чисто практически в собственото ми ежедневие и живот.

ДИМИТЪР АНДОНОВ / ОНЛАЙН РЕДАКТОР

суммер

Не знам за вас, но лятото ме кара да се чувствам добре. Казвайки това, съзнанието ми поема към различни посоки и спомени, както ще си проличи и от думите ми, но наистина вярвам, че в момента, в който краката ти стъпят на пясъка, а единственото, което чуваш и усещаш са морските вълни, лъчите на слънцето и ледения коктейл в ръката ти, за момент всички проблеми и… вируси, могат да изчезнат.

Живеем в неясно време, а тази година и лятото ще е доста неясно. Коментират се доста неща за туристическия сезон, но аз вече мечтая за пътуване. Ще излъжа, ако кажа, че радарът ми не клони към екзотични дестинации от топ списъците на travel изданията, но най-вероятно ще се наложи обхватът да спре до някоя от южните ни съседки. Да, това прозвуча като изречение, което бихте чули в новините, но все пак… В to-go списъка ми се намират Санторини и Пелопонес, но повторение на миналогодишната ваканция в близост до Тесалоники също не е никак лош вариант. И Турция… Каквото и да се говори, до този момент по-добра комбинация от преяждане, екзотика и комфорт не е стигала до мен. Може би защото аз не съм до някоя от онези екзотични дестинации, за които говоря, но да се надяваме, че и това ще е възможно скоро… Или все някога. С риск да прозвуча като дете, което се сърди пред магазин за играчки, искам на море!

Не се сещам откъде, но в главата ми изникват думите, че най-хубавото се случва между юни и август. Пожелавам ви да бъде така. Пожелавам НИ да бъде така! Откровено нямам търпение за топлите вечери, приятната компания и всичко, което лятото може да ни предложи. При първа възможност ще се отправя към плажа и смятам да го направя с тази риза от H&M и под звуците на Cool for the Summer (на Деми Ловато) или Summertime and the livin’ is easy, без значение дали в оригинал или в своеобразния римейк на Лана Дел Рей, която се отказа от „лятната си тъга". Направи го, защото след юни всичко е различно. Въздухът е друг. Усещането е друго. Животът е друг… По-хубав. По-усмихнат. По-лесен.

НЕВЕНА ДЯКОВА / РЕДАКТОР

nev

Лятото е много неща, но ако трябва да го сведа до първите 3, без които лично аз не мога… Е, те са следните:

Тюркоазеносини води…

Очакват ме всяко лято на втория ръкав на Халкидики, в ивицата между Сарти и Сикия. Имам няколко любими плажа, като Paradise, който за разлика от по-популярния си събрат Orange beach не се пръска по шевовете, а „вход" за него е просто покупка от страхотния бар-каравана, разположен на един от хълмовете. Миналата година наехме къща в района на Platania, който също е много уединен, а на 5 минути с кола в посока Юг, ще откриете разнообразие от заливчета, живописни къмпинги, плажни кафета и ресторанти. Не зная дали тази година ще имам възможност да се добера до остров, но след лятото на 2019-а, Крит откри за мен великолепието на островните плажни ивици, които макар и ветровити, са нещо неописуемо. Така че, да се готви Милос, на който съм хвърлила око от доста време!

Бели череши…

Въобще всякакви череши. Зная, че първите идват в края на май, но за мен черешите принадлежат на лятото! Обичам ги всякакви, дребни, едри, тъмни, светли, с червеи и без червеи… но от дете си умирам за белите. Едната ми баба имаше страхотна средновисока череша с бели плодове на вилата си, която, уви, изчезна по незнайна за мен причина. Споменът за сладостта на плодовете й в цвят слонова кост обаче е нещо, което никога няма да забравя. Ако скоро посадя дърво, със сигурност, ще е бяла череша!

Къси панталони

shorts

Разгледайте късите панталонки в H&M, ZARA, Mango

Имам поне 30 чифта, които може би трябва да намаля с напредването на възрастта, но още не мога да се откажа от късите панталонки. Те са моят лакмус за топлото време, за безгрижието на сезона, за лежерния дрескод, за комфорта… Комбинират се лесно, гладят се бързо, какво повече може да иска една жена от тях? Лен, деним, и памук са любимите ми материи, а H&M, Mango и Zara - най-честите места, от които попълвам колекцията си с летни панталони.

 

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA