Войната, в социалните мрежи...

В тези профили лайфстайл съдържанието естествено отстъпи пред ужасяващите картини на войната.

08 март 2022

Правото на мнение по даден конфликт не отменя задължението ни да бъдем обективни и човечни. Да признаем, че истината понякога има едно лице, че войната е престъпление срещу човечеството... недопустим акт, от който вече 11 дни страдат хора, животни и градове с многовековна история.

Независимо колко далеч се намираме географски от случването й в момента, нямаме право да останем безразлични към милионите съдби, за които бъдещето е една голяма неизвестна, а луксът не се измерва в материални категории, а в простата дума - мир. 

За съжаление, профилите, които в миналото ни развличаха, днес са  единствено трибуни на информацията, която само хората на място могат да усетят и споделят от първа ръка.

Ние ги следваме с болка и надежда този ужас да приключи скоро!

Молим се за спасението на всички пострадали, между които таралежът Рик, мастър сладкарката Динара Каско, чиито творения цени високо звездата на Netflix Амори Гишон, и младата TikTok сензация Марта Васюта, която направи темата широко достъпна за тийн аудиторията по света. 

@rick_the_hedgehog

Може би най-популярният таралеж в Instagram живее в Киев със стопаните си и повече от седмица призовава света за мир и спасение на страната си.

@dinarakasko

С 772 хил. последователи в социалната мрежа, Динара винаги е била минималистичното вдъхновение във висшето сладкарско изкуство за стотици професионални готвачи и любители по света... Ето как ще помни завинаги Динара родния си Харков - един от най-пострадалите от войната градове в Украйна.

Тежестта на събитията не подмина и класически лайфстайл издания като британската GRAZIA. Колегите ни на Острова подготвиха специален брой с корици, в които отразяват лицето на войната чрез личните истории на 4, засегнати от конфликта, дами.

@martavasyuta

Профилът на Марта бързо се оформи като основен източник на информация по темата за хиляди млади хора по света. Публикациите й привлякоха вниманието на BBC News, които дадоха още по-голяма гласност на профила й в TikTok.

@martavasyuta Crying every single time… #ukraine #somedayimgonnabewithyou ♬ It's Ok - Tom Rosenthal

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA