Style Story: Розовият свят на Barbiecore за непорасналото момиче в мен

Как нюансите на розовото и новият Xiaomi 13 Lite намериха своето точно място в личния ми стил. И не само!

Блейзър, топ, панталон и чанта H&M, колан, обувки и бижута личен архив

Топ, жилетка и панталон Marc Cain от Week&Shop MDL/ MDL Group, обувки и бижута личен архив

Фотография: Иван Коловос, грим и коса: Марина Младенова, гардероб: Marc Cain от Week&Shop MDL, H&M, локация: Ourhood Home

Истината е, че никога не съм харесвала особено розовия цвят, но това с „никога" никога не върви, както обичам да казвам. Не харесвам и клишето за розовите очила, защото светът има толкова други красиви нюанси, които си заслужават да бъдат видени, дори и тъмните. Моят личен свят дълго време преминаваше само в черно-бели тонове и това сякаш естествено се намести и в гардероба ми. Избутах ярките цветове в дъното му и реших, че ще намеря своята сигурност в комфорта на крайния минимализъм, където черното, бялото и бежовото са онова оръжие за елегантност, с което знам, че винаги мога да изглеждам безупречно. Вътрешният хаос на душата, прикрит зад скандинавския стоицизъм в модата. Но като човек, който ежедневно работи с нейните инструменти, проследява начина, по който се променя заедно с непрестанното завръщане на нещо добре забравено старо в нея, няма как понякога да не се повлияя от някоя тенденция. Независимо от нейния срок на годност. Но пък хубавото е, че този срок може сами да го определяме и да му сложим етикет timeless. Поне за личния ни стил. Когато поискаме.

2

И просто ей така миналата година, когато Пиерпаоло Пичоли преобърна представите ни за розовото и едновременно с това се прокрадваха тийзъри на Марго Роби в ролята на Барби, всички неусетно се понесохме на вълната на Barbiecore. Дотолкова, че сладостта на този цвят във всичките му нюанси успя да извади на показ непорасналите момичета в нас. И, да, слагам и себе си сред тях, осъзнавайки с изненада, че неговата най-ярка палитра ме кара да сияя по особен начин.

3

Толкова неочаквано се озовах с няколко дрехи в наситената и неудобна фуксия и толкова красиво се открояваха сред бежовите тонове в гардероба ми, че освободих място за още – за синьото, което за мен наистина е най-топлият цвят, за зеленото, което толкова естествено променя нюансите на очите ми, и за онова нежно лавандулово лилаво, с което си позволявам да разкрия най-романтичната част от себе си. Понякога между тях се получават страхотни color block комбинации, само малко дързост ни трябва. И един смартфон, аксесоарът, който с времето стана неизменна част от стайлинга ни.

4

Точно като модела Xiaomi 13 Lite, който освен, че предлага флагманска система от камери за майсторски снимки, може да бъде избран като нюанс в синьо, розово или черно. Та нима понякога не избираме смартфона си не само заради камерата, но и заради цвета. Синьото, което толкова нежно се откроява и е в тон с чантата ми, розовото, което подхожда на любимите ми перли, или черното с целия му изискан минимализъм, който ще остане част от моя стил. А в него винаги ще има място и за обемните силуети, защото често най-ценните находки откривам в мъжкия гардероб. Но пък точно с ултраширокоъгълната камера на Xiaomi 13 Lite мога да ги показвам в най-добрата им светлина. Да показвам детайли от тях с макро камерата също.

5

Или пък да улавям усмивката си в перфектното селфи с режима Selfie Glow, който добавя онзи shine bright ефект, с който няма нужда да прекалявам с хайлайтъра, пък бил той и от козметичната линия на Риана. И, не, селфитата не са отживелица, особено на концерт на любимия ми  изпълнител. Освен това двойната предна камера е с динамично кадриране. Когато пък искам да освежа червилото си или просто да се погледна преди важна среща, мога да използвам Xiaomi 13 Lite вместо джобно огледало, особено когато съм с малка чанта и имам място само за най-необходимите неща под ръка. А и той е с толкова тънък и елегантен дизайн, че няма как да не се събира в нея. Но пък, когато го вадя, особено в движение или на парти, се настанява също толкова удобно и в ръката ми.

6

По отношение на стайлинга, обаче знаем, че дяволът е в детайлите. Често това са бижутата, при които с лекота преминавам от минималистичните пръстени до макси колиетата или просто ги съчетавам в един тоалет. Коко Шанел е казвала, че преди да излезем, трябва да се погледнем в огледалото и да махнем онзи детайл, който би бил в повече. Но понякога нищо не може да бъде в повече. Дори и розовото. Дори и когато няма нищо общо като усещане с Barbiecore.

7

За мен финалният щрих са и слушалките, а Xiaomi Buds 3 в бяло, които някой от вас ще може да спечели в специалния ни giveaway в Instagram профила ни. Те ще се впишат елегантно в ежедневието ви, така както в моето, в което музиката звучи с всяка моя стъпка. И знам, че точно сега бих си пуснала една live версия на La Vie En Rose в изпълнение на Zaz, за да си припомня, че животът понякога наистина може да бъде оцветен в розово, без да си слагам розови очила, но пък да имам най-хубавия розов аутфит. С нотки френски шик, блясък на перли и моменти, които само чакат да бъдат запечатвани.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA