Нутела от авокадо? Вкусно и полезно!

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 17 април 2019

Животът без захар е това, към което се стремят съвременните жени. През 2019 г. грижата за външния ни вид и добрия тонус започва от храненето, а не от посещаването на салони за красота. Но все още е трудно да се отречем от сладките изкушения за цял живот. Тогава идват на помощ алтернативните рецепти за любимите ни лакомства. Например течният шоколад може да бъде полезен, ако не го купим от магазина, а си го приготвим сами. Разбира се, от малко по-различни продукти.

Вземете авокадо като основна съставка - ако все още не сте наясно, това е цяло съкровище с полезни полиненаситени мазнини, които намаляват възпалителните процеси в тялото, подобряват подхранването на тъканите и имат положителен ефект върху състоянието на косата и кожата. Добавете какао на прах към месото на два броя авокадо - важно е в сместа да няма захар. Пасирайте сместа в блендер. За да я направите по-течна, можете да добавите кокосово или бадемово мляко. И ако все пак не е достатъчно сладка, добавете малко от сиропите, които се използват като заместители на захарта – сироп от фурми, стевия или земна ябълка.

Накрая може да украсите течния шоколад с горски плодове или да поръсите със семена чиа. Но трябва да знаем едно: фактът, че десертът е станал полезен, не означава, че от него ще отслабнем - в този деликатес има доста калории. Но поне няма да страдаме от промени в настроението и неконтролиран апетит - симптоми, които често се проявяват, когато консумираме храни със захар.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA