Бързо към кухнята! Открихме кулинарните тайни на Джейми Оливър...

Джейми Оливър отбелязва 45-ия си рожден ден днес. Ние също, с помощта на неговите експертни съвети и кулинарни правила!

"Истинската храна няма съставки. Истинската храна е съставка", споделя Джейми

Джейми Оливър се ражда на 27 май преди 45 години в Клейвъринг, Есекс, на около 30 км. от Кеймбридж. Родителите му имат семеен ресторант, в който той помага още от детските си години. На 16 решава да напусне училище и се записва в Уестминстър да учи кулинария, а след като завършва, започва да работи във Франция и Лондон. Имайки предвид неоспоримия му талант, Оливър бързо получава предложение за собствено телевизионно предаване, последвано от няколко световни обиколки и милиони почитатели по света, които не отделят поглед от екрана, внимателно следейки рецептите на непринудения и усмихнат готвач. 

През 2002 г. Джейми става рекламно лице на една от най-големите хранителни вериги в Обединеното кралство, за което получава 2 млн. паунда на година. Няколко години по-късно Оливър вече има Орден на Британската империя, телевизионна поредица, която се излъчва в над 40 страни и готварски книги със статут на бестселъри. Малко по малко името на готвача започва да се превръща в бранд, който се разраства в специална колекция прибори за хранене, луксозни италиански продукти, програми за детско хранене, мобилни приложения и още, и още...

https://www.instagram.com/p/CAcsCh3IpPX/

"Храната е едно от най-големите удоволствия в живота, но за съжаление често я превръщаме в наш враг."

Днес готвачът става на 45, а ние решихме да споделим с вас част от неговите изключително прости съвети, които той е разкривал на малкия екран или в някоя от изключително успешните си книги. Страстта на Оливър към простотата се превръща в това, което го отличава от останалите готвачи. Ето няколко експертни препоръки, с помощта на които да усъвършенстваме не само кулинарните си умения, но и хранителните си навици!

джейми

ВИНАГИ ИМАЙТЕ ТЕЗИ ПЕТ СЪСТАВКИ В ШКАФА СИ В готварската си книга "Рецепти с пет съставки" Оливър препоръчва винаги да имаме под ръка тези неразвалящи се и подсилващи вкуса аромати: зехтин (за готвене), екстра върджин зехтин (за дресинг), винен оцет, морска сол и черен пипер. 

джейми

"Тъжно е, че много деца могат да ви разкажат всичко за наркотиците, а не знаят какъв е вкусът на целината."

ПОДПРАВКИТЕ СА ТАЙНОТО ОРЪЖИЕ Качествените подправки и сосове са достъпен начин да избягате от скуката на обикновена рутина и да добавите малко международен усет към каквото и да сте решили да сготвите. Оливър разчита на сос Уорчестър, сос тамари и ни съветва да приготвяме домашна горчица и майонеза, вместо да залагаме на готови такива.

РАЗНООБРАЗНОТО ХРАНЕНЕ Е ВАЖНО Менюто ни трябва да съдържа плодове, зеленчуци, месо, риба, яйца, варива, ядки, семена, пълнозърнести храни и нискомаслени млечни продукти. Когато става въпрос за плодове и зеленчуци, различните им цветове осигуряват на тялото ни различните хранителни вещества, от които то се нуждае. Всяка храна има своите полезни свойства, ако е консумирана в границите на нормалното.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАКУСКАТА Вече сте чували това правило и вероятно го спазвате, но Джейми потвърждава, че е важно да обръщаме внимание на здравословната, вкусна и питателна закуска, която ще стартира метаболизма ни за предстоящия ден и ще ни дадете нужната енергия. 

А ако търсите още кулинарно вдъхновение, можем да ви предложим...

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA