В кухнята с GRAZIA: Черешов коблер

Обичате череши и искате нещо сладко? Прочетохме мислите ви, защото нашите в събота следобед не са по-различни.

Намираме се в сезона на черешите и няма как да бъдем по-щастливи от този факт! Освен че са адски вкусни, малките червени плодове са и доста полезни, макар днес да ви предлагаме една не толкова здравословна алтернатива. Тя обаче гарантира да направи всеки един ден още по-сладък, така че грабвайте купа пресни череши като Алесандра Амброзио и смело към кухнята, за да приготвим коблер! 

https://www.instagram.com/p/CBEU_VPFGTy/

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 125 гр. масло / 200 гр. брашно / 180 + 100  гр. захар / 200 мл. прясно мляко / около 500 гр. череши

856

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 1. Нарежете маслото на малки парчета, поставете го в тава и сложете във фурната на около 150 градуса, само за да се разтопи.

2. Извадете веднага след разтапянето му и оставете настрана.

3. В купа смесете брашното, 180-те грама захар и бакпулверът, като разбърквате непрекъснато (на ръка, за да избегнете бучки в сместа), добавяйки прясното мляко. След като достигне нужната хомогенност, изсипете тестото върху разтопеното масло.

46

4. Почистете черешите добре и ги разбъркайте заедно с останалата захар. След това изсипете върху тестото в тавата.

5. Печете на 180 градуса за около час. (Съветваме просто да следите за златистата коричка, която винаги споменаваме при печива.)

6. Поднесете със сладолед и много настроение! Повярвайте ни, само човек, който не обича череши, би отказал парче от този сладкиш.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA