Кулинарно изкушение: тиквен пай с маскарпоне

Има рецепти, които просто ухаят на есен. Тиквеният пай с маскарпоне ще накара сетивата ви дълго да запомнят това ухание!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 17 октомври 2020

Разполагате с време и желание да приготвите нещо вкусно? Ето нашето уикендно предложение!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 300 г маскарпоне / 1 жълтък + 2 яйца / 2 с.л. мед / 1 пакетче ванилия / 2 ч.ч. настъргана тиква / 2/3 ч.ч. прясно мляко / 1/3 ч.ч. кафява захар / 1 ч.л. канела / 1/4 ч.л. индийско орехче

За блата: 250 г брашно / 125 г масло / 3 с.л. захар / 1 яйце / 1 пакетче ванилия / 2 с.л. вода

Как да приготвим блата за пай? Към вече пресятото брашно, добавете солта и захарта, и с бързи движения неразтопеното масло. Трябва да получите лесно ронлива смес, която по-скоро напомня на трохи. Добавете яйцето и водата, омесете внимателно и приберете в хладилник за около час. През това време, подгответе пълнежа за пая...

754

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 1. Разбъркайте маскарпонето, заедно с яйчения жълтък, мед и ванилия до получаването на гладка хомогенна смес. 

2. В друга купа разбийте тиквата, заедно с млякото, останалите 2 яйца, кафявата захар, канелата и индийското орехче.

3. Върху добре разстеления блат първо се поставя сместа с тиквата, а след това и тази с маскарпонето.

4. Печете за около 50 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна. След изваждане от фурната охладете за около час и сервирайте с топка ванилов сладолед.

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA