В кухнята с GRAZIA: Ябълков галет

Предлагаме този уикенд ароматът на есен да излиза директно от фурната. Съгласни?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 14 ноември 2020

Вкусно, без да полагате особени усилия. Лесно, че да може да приготвите в паузата между два епизода на "Приятели". И, най-вече, приятно за всички сетива, особено в студените есенни дни. 

Ябълковият галет е един от любимите десерти на GRAZIA, така че го препоръчваме с три (да, не с две!) ръце. Издаваме ви как да го приготвите!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: • бутер тесто или тесто за пай (имаме рецепта тук!) • 3 ябълки • 4 с.л. кафява захар • сок от 1/2 лимон • 1 ч.л. канела • 150 г маскарпоне или рикота • 1 голямо яйце, разбито с 1 ч.л. вода

57

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Накиснете нарязаните на филийки ябълки в кафявата захар, лимоновия сок и щипката сол в голяма купа.

2. В тава разположете избраното от вас тесто и сложете маскарпонето или рикотата. Вкусен вариант е и комбинацията от двете!

3. Подредете внимателно ябълките върху повърхността и залейте с разбитото във водата яйца.

4. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40 до 45 минути или до постигането на хрупка коричка с мек пълнеж.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA