Пилешко филе с моцарела и гъби

Търсенето на идеи за бърз и вкусен обяд приключва тук и сега.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 13 декември 2020

Не са ви необходими особени умения, за да приготвите този ужасно вкусен обяд. Останалите обаче не е задължително да го знаят... шшт!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

900 г пилешки гърди без кожа 400 г моцарела сол черен пипер 1 с.л. брашно 3 яйца 1 ч.л. сушен риган 1 ч.л. чесън 250 г настърган пармезан зехтин 2 ч.л. ситно нарязан босилек • 300 г гъби • 200 г бекон

85

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Загрейте фурната до 220° и с помощта на остър нож направете дълбок разрез във всяка част от пилешкото.

2. Напълнете с моцарела, бекон и гъби, и подправете със сол и черен пипер. 

3. Потопете пълненото пиле в брашното, а след това в яйцето. 

4. Гответе до златисто в тиган на умерен огън за около 4 минути (със зехтин или олио).

5. Прехвърлете във фурна, поръсете с пармезан и поправките и печете за около 20 минути. Сервирайте с млечно-чеснов сос.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA