![](https://www.graziaonline.bg/Content/ImagesDatabase/p/804x0/crop/both/2e/2e35e85a8e214d9f940bc92c131b1d87.jpg?quality=85&404=default&v=02)
Винаги сме изпитвали любопитство към яйчения пунш, най-вече защото го виждаме във всеки втори коледен филм, който срещнем по пътя си. Оказва се, че не е никак трудно да си го приготвим. Резултатът е вкусен, сладък и леко опияняващ, така че бъдете внимателни.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
• 4 яйца • 1/2 ч.ч. захар • 500 мл. прясно мляко • 250 мл. сметана • 100 мл. бренди • канела
![85](/Content/ImagesDatabase/7b/7bbd4914faf34ea29f0e82b0d0c113c7.jpg?v=1&maxwidth=760&)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Разделете жълтъците и белтъците в две различни купи. Жълтъците разбийте заедно със захарта, докато получите пухкава и гъста хомогенна смес.
2. Разбийте белтъците с щипка сол и нужното количество захар.
3. Обединете яйчените смеси и бавно изсипете алкохола и прясното мляко.
4. В отделна купа разбийте сметаната и я добавете на ръка. Сервирайте с малко канела и задължително изстудено!