5 наистина лесни коктейла с шампанско за новогодишната нощ

Изненадайте близките си с майсторски коктейли с най-любимата напитка за тази специална вечер

Силвия Канин 30 декември 2020

Сякаш нямаме много за какво да празнуваме тази година. Добра причина е обаче, че идва нейният край. Дали сме от хората, които вярват, че 1-ви януари е изцяло нова страница, или от тези, които просто се радват на повода за празник наречен Нова година, ние сме сигурни, че ще празнувате с пълни чаши.

Безспорно напитката, която е неизменно свързвана с новогодишната вечер е шампанското.

Ако и вие като нас го обожавате, то се надяваме да ви зарадваме с тези няколко страхотни идеи за бързи коктейли с "главно действащо лице" опияняващата напитка с балончета. С тях ще зарадвате близките си, обещаваме!

Atomic cocktail

50 ml водка / 50 ml бренди / 1 ч. л. шери / 50 ml шампанско

Как да го приготвим: Разбъркайте добре водката, брендито и шери, като добавите натрушен лед. Прецедете и сипете в охладена чаша за коктейли. Добавете шампанското последно.

French 75

60 ml джин, 1 ч. л. фина захар / 15 ml лимонов сок / 150 ml шампанско

Как да го приготвим: вземете шейкъра и в него смесете джина, захарта и лимоновия сок с лед. Набавете си чаша и я напълнете до средата с лед, след което изсипете микса от шейкъра и накрая добавете шампанското.

Air Mail

60 ml ром / 15 ml сок от лайм / 1 с. л. мед / 150 ml шампанско

Как да го приготвим: Смесете всичко без шампанското в шейкър с много лед. Прецедете и сипете в избраната от вас чаша. Добавете шампанското.

5 наистина лесни коктейла с шампанско за новогодишната нощ

Champagne Punch

шампанско / 50 ml. бренди / 50 ml Cointreau / 1 бутилка сода / пръстен от портокалова кора / парченца ананас / резанчета портокал / мента / ягоди

Как да приготвим: нарежете ягодите на дребни парченца, към тях добавете лед и шампанско, бренди и Cointreau, както и сода. Разбъркайте. Сипете в чаши и гарнирайте с потрокалови пръстени, резанчета портокал, ананас и много свежа мента.

cocktail

Apple Cider Mimosa

120 ml шампанско / 60 ml ябълков сайдер / 30 ml уиски / 1 резанче ябълка

Как да приготвим: лесно е! разбъркайте всичко и украсете с ябълка

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA