Вкусно четене? Да, с книгата "Проклятието на бялото сирене"

Силвия Канин
Силвия Канин 19 януари 2021

Обичате удоволствията, които ви поднася животът? Но обичате и вие самите да сътворявате магия от прекрасни емоции и усещания? Ако след двете въпросителни отговаряте с "Да!", то имаме перфектната книга за вас.

Тя не се вписва в нито един жанр и е онова четиво, което ще ви изпрати някъде в безтегловната вселена на хубавото и вкусното.

"Проклятието на бялото сирене" от Милена Димитрова (издателство Книгомания) не е чисто пътешественическа творба. Тя е и е гастрономическа, философска, смешна, криминална. Съдържа арганово олио и по жанр се определя само като миленизъм. Точно така, както това не е просто книга и Милена не е просто автор. Тя се е качвала на планината Фуджияма. Пила е чай с ескимоси в Аляска. Плавала е до Ушуайя, на света накрая, и е карала ски в Африка на 3265 м надморска височина. В шарж са я рисували на снежна писта, но вместо с щеки – с вилица и нож.

kniga

Един от любимите ни готвачи, самият Ути Бъчваров казва за "Проклятието на бялото сирене": Именно това ще ви препоръчам: да преяждате до насита с историите и рецептите в тази книга, поръсени със солидно чувство за хумор. Те са идеален начин да забравите трудното ни ежедневие и да повярвате, че животът може да е вкусен и нахранен!

Книгата е идеален подарък и за жени, и за мъже, лека на тегло и подходящ за всички сезони. Нейните 192 страници свързват една благоуханна пълна с любов кухня с пътешествия по целия свят и назад към историята. Стига се чак до зората на цивилизацията, когато приматите се изправили на два крака и взели да заделят плодове и грудки, за да закусят на следващата сутрин.

Наскоро авторката е опитвала чревца от гъска и дробчета от прилеп в град Чунцин, близо до Ухан в Китай, но вие може да поглъщате четивото и без предпазна маска.

Страхотният стил на писане на Милена Димитрова пък се допълва до съвършенство от илюстрациите на Людмил Веселинов. И от тях, както и от текстовете за мидите, рибата на краля, шоколада  и другите неустоими десерти, идва апетит не само за ядене, а и за четене.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA