Веган кокосов сладолед, готов за по-малко от 20 минути

Без значение дали сте вегани, чревоугодници или верни последователи на натуралния шоколад, този сладолед ще ви хареса.

И преди сме ви изненадвали с лесни рецепти за домашен сладолед, но тази ни се стори толкова лека, ефирна, вкусна и неустоима, че нямаше как да я пропуснем... Сигурни сме, че ще ни простите.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

400 мл. кокосово мляко  3/4 ч.ч. захар 1/3 ч.ч. кафява захар 3/4 ч.ч. кашерна сол  2 пакетчета ванилия 2 с.л. царевично нишесте 2 ч.л. екстракт от ванилия

57

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. В средно голяма тенджера сложете кокосовото мляко, захарта и солта. Изсипете ванилията и добавете към сместа. Оставете да заври и разбъркайте до пълно разтваряне на захарта.

2. Поставете царевичното нишесте в друг съд и прибавете около 1 чаша от врялото кокосово мляко към него. Намалете огъня и оставете да къкри, докато сместа се сгъсти*.

*Разбирате, че е достатъчно плътна, когато покриете задната част на дървена лъжица и плъзнете пръста си по нея. Не трябва да оставя големи следи по пръстите ви.

3. Разбъркайте с екстракта от ванилия и приберете във фризера за около денонощие. След това сервирайте с кокосови стърготини, бисквити и всякакви пресни плодове. Ако пък предпочитате веган вариант, просто заложете на естествения вкус.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA