Баски чийзкейк със сладко от малини

Вкусното попадение тръгва от Страната на баските, минава през кухнята и стига до всичките ни възможни сетива.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 29 януари 2022

Отвън този десерт е леко изгорял и дори горчив. Отвътре обаче е сладък, наситен с аромати и неустоимо кремообразен. Перфектното решение, ако сте пробвали всички варианти на чийзкейк досега.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

900 г крема сирене (по възможност по-меко) 7 яйца  320 г захар 1 с.л. брашно 200 мл. течна сметана  сладко от малини (ягодите също ще свършат работа)

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МАСЛЕНА ТОРТА С ЯГОДИ И ШАМПАНСКО

57

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Разбъркайте всички съставки до постигането на гладка и кремообразна смес.

2. Печете в средата на предварително загрята (на 200°) фурна за 40-50 минути. Когато постигне достатъчно желания загар, може да го извадите.

Съвет: Или по-скоро предупреждение. Колкото и издут да изглежда десертът във фурната, не я отваряйте и не намалявайте градусите. Текстурата му ще се нормализира след изваждането.

Втори съвет: Внимателно се уверете, че центърът на десерта не е изцяло статичен и дори е леко течен. Това означава перфектно изпичане.

3. Оставете да се охлади на стайна температура за около час. След това приберете в хладилника и изчакайте поне 3 часа. Най-добре е да го консумирате на следващия ден.

4. Сервирайте със сладко. Добавете чаша шампанско отстрани!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA