Лятно BBQ изкушение

Опитайте една чудесна рецепта за ребърца и зеленчуци с терияки марината и опушен вкус, поднесени с най-вкусния Teriyaki BBQ-Sauce на Kikkoman

07 юни 2022

Рецепти и фотография: Диана Шингарова @ www.gourmetfriday.com

ТЕРИЯКИ по своята същност е техника за готвене, използвана в японската кухня, при която храните се пекат на шиш или скара (yaki) с глазура (teri) от соев сос, мирин и захар. Днес Терияки е широко изплзвана техника и в Европа, а Kikkoman предлага готово за ползване решение с отлично качество. Терияки марината и сос перфектно допълват вкуса на месо, морска храна и зеленчуци. Придава на всичките ви храни богат терияки вкус и красив апетитен кехлибарен отблясък.

диди шингарова

РЕБРА И ЗЕЛЕНЧУЦИ НА BBQ С KIKKOMAN ТЕРИЯКИ МАРИНАТА И ТЕРИЯКИ БАРБЕКЮ СОС

Необходими продукти: 2 броя свински ребра (1,5 - 2 кг), 1/4 чаша терияки марината Kikkoman, 1/4 чаша сушен риган, 2 супени лъжици лук на прах, 2 чаени лъжички чесън на прах, 1 литър газирана вода, сок от 1 лайм и 1 портокал

Барбекю сос: 1/2 чаша кафява захар, 1/2 чаша гореща вода, 1 чаша кетчуп, 1/4 чаша медена горчица, 1/4 до 1/2 чаша терияки барбекю сос Kikkoman, 3 супени лъжици лимонов сок, 1 чаена лъжичка бял оцет

Начин на приготвяне: Намажете ребрата със соев сос KIKKOMAN. Комбинирайте риган, лук на прах и чесън на прах; разтрийте от двете страни на ребрата. Прехвърлете в голяма плитка тава за печене, покрийте и приберете в хладилник за една нощ. Загрейте фурната до 225°C. Добавете сока от цитрусите и газираната вода. Покрийте с фолио и печете 3 часа. Пригответе си барбекю соса, като разтворите захарта в гореща вода, добавете и останалите съставки. Запазете 1 чаша за сервиране.Извадете ребрата от фурната; изхвърлете соковете. Намажете от двете страни със сос за барбекю. Време е за BBQ. Сложете ребърцата на решетката на скара на слаб огън, като обръщате и намазвате от време на време с барбекю сос, докато се опушат и добият апетитен вид, около 10 минути. Използвайте огъня и пригответе зеленчуци. Подходящи са тиквички, патладжани, чушки, моркови, репички, аспержи и каквото още има сезонно на пазара. Нарежете ребърцата на парчета, сервирайте с барбекю сос и зеленчуци на скара овкусени с териаки марината.

За повече рецепти и вдъхновение посетете www.kikkoman.eu и KikkomanBulgaria във Facebook.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA