![](https://www.graziaonline.bg/Content/ImagesDatabase/p/804x0/crop/both/fe/fe504571ef144d85aec863620f671e2d.jpg?quality=85&404=default&v=02)
Всички обичат парче шоколадово брауни с топка ванилов сладолед. И как да не го?
Истинското брауни е сочно, с разтичаща се среда, топящо се в устата. Става бързо и лесно, а опиталите го ще разказват за него седмици наред.
![цфжгб](/Content/ImagesDatabase/2a/2a6f0b1be7f546daafe6bdd0d1130841.jpg?v=1&maxwidth=760&)
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 145 г натурален шоколад • 260 г краве масло • 4 яйца • 250 г захар • 140 г брашно • 140 г лешници, бадеми или други ядки • щипка сол
ОЩЕ ОТ GRAZIA: НАЙ-ВКУСНИТЕ НЕДЕЛНИ ПАЛАЧИНКИ, КОИТО СТЕ ОПИТВАЛИ
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Маслото и шоколадът се слагат в метална купа и се разтопяват заедно на водна баня.
2. Махате от котлона, разбивате яйцата и захарта с телена бъркалка отново на водна баня, докато захарта не се разтопи напълно и не се получи гъст крем.
![дфгх](/Content/ImagesDatabase/a1/a15c89dab127478c9e5aee40297ae780.jpg?v=1&maxwidth=760&)
3. Шоколадът се прибавя бавно към яйцата, като се бърка непрекъснато.
4. Добавят се пресятото брашно и лешниците, които предварително са нарязани на едро.
ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЩЕ НИ БЛАГОДАРИТЕ ЗА ТАЗИ РЕЦЕПТА ЗА ЯБЪЛКОВ ТАРТ
![жбн](/Content/ImagesDatabase/40/40f587a6f22b4def890cc7d63d86f944.jpg?v=1&maxwidth=760&)
5. Сместа се сипва в намазнена и набрашнена тава. По желание може да добавите сезонни плодове като череши, праскови, малини, круши или парченца шоколад, за да се разтече, когато го отрежете.
6. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути или до суха клечка.
Фотография: Pexels.com