Повече Micra: Nissan предлага нов двигател и забележителен външен дизайн

Nissan Micra е по-привлекателна от всякога благодарение на нов бензинов двигател и нова, автоматична скоростна кутия

Nissan Micra, снимка: Любо Сергеев

Nissan Micra, снимка: Любо Сергеев

Nissan Micra, снимка: Любо Сергеев

Nissan Micra, снимка: Любо Сергеев

Nissan Micra, снимка: Любо Сергеев

Nissan Micra, снимка: Любо Сергеев

Nissan Micra, снимка: Любо Сергеев

Nissan Micra, снимка: Любо Сергеев

Nissan Micra вече се предлага с изцяло нов 1.0-литров бензинов двигател с мощност от 100 к.с., който се съчетава с безстепенна автоматична скоростна кутия Xtronic (CVT), със 7 предавки в ръчен режим. Освен че създават „повече Micra" усещане, новият двигател и трансмисия предлагат подобрена динамика, гъвкавост и подходяща за всички пътни условия и начини на шофиране реакция.

„Оставайки силно фокусирани върху ефективността и поведението на пътя, новият двигател и трансмисия правят емблематичната Micra още по-привлекателна. Вече наистина сме в състояние да отговорим на нуждите на потребителите на компактни хечбек автомобили както в Европа, така и в България.", сподели Даниел Иванов, Мениджър маркетинг и комуникации Nissan.

Новият двигател и трансмисия са разработени от Алианса Renault-Nissan-Mitsubishi. Използвайки синергията и ресурсите на обединението, от Nissan успяват да надскочат границите на възможностите на трицилиндров, бензинов двигател с турбо компресор, като запазват най-високи стандарти на надеждност и издръжливост, предлагайки и намалени нива на CO2 емисии.

Сравнен с ключовите конкуренти от B-хечбек сегмента, новият двигател е сред най-добрите в класа. В България Nissan Micra с новия двигател и трансмисия се предлагат от април 2019 г.

Възможност да изпробват новите подобрения на Nissan Micra имаха журналисти от водещи автомобилни и лайфстайл медии. Те успяха да видят града през един нов поглед и да изпитат усещането „повече Micra”. Специален гост на тест драйва беше Орлин Павлов – певецът и актьор с един от най-разпознаваемите гласове, който показа професионални умения зад волана.

„Успях да сбъдна още една детска мечта – да бъда самурай в нереална реалност, да усетя японския дух отблизо с Nissan.", каза Орлин Павлов по време на специалната оригами фотосесия.

Всеки от гостите получи лична тематична фотосесия от световноизвестния български фотограф Любомир Сергеев, който също бе вдъхновен от японската култура. За усещането „повече Micra” допринесе и уъркшопът, посветен на древното азиатско изкуство оригами.

От момента, в който бе показано за пръв път на автомобилното изложение в Париж 2016, изцяло новото, пето поколение на Nissan Micra завладя заглавията на първите страници. Медиите се влюбиха в изразителния дизайн, вдъхновяващ интериор и усъвършенствани технологии за подпомагане на шофирането. Не след дълго, Micra бе включена в шорт-листата на кандидатите за Европейски автомобил на годината за 2017 г.

Micra стана бърз хит и сред клиентите. Те се влюбиха в забележителния външен дизайн на автомобила, двуцветния интериор, приятните за докосване материали, богатите възможности за персонализиране и невероятното удоволствие от шофирането.

Високо бяха оценени и разнообразните нива на оборудване в новата Micra, както и Nissan Intelligent Mobility технологиите, като например интелигентното предупреждение и намеса при напускане на лентата на движение и интелигентното аварийно спиране с разпознаване на пешеходците.

Всяка Micra се предлага с високо ниво на стандартно оборудване, включващо активен контрол на траекторията, ограничител на скоростта, климатик, система за контрол на налягането на въздуха в гумите, сензор за светлина и др.

Автомобилите N-Connecta се предлагат с 16-инчови алуминиеви джанти, затъмнени задни стъкла, предни фарове за мъгла, електрически отопляеми външни огледала, задни сензори за паркиране, специално амбиентно вътрешно осветление, камера за паркиране на заден ход, автоматична климатична инсталация.

Nissan Micra в топ ниво Tekna разполага с 17-инчови полирани алуминиеви джанти, BOSE Personal audio с високоговорители в подглавника на водача, AVM – система с 4 камери за 360-градусов обзор около автомобила, Bi Led къси и дълги светлини.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA