Ново от Samsung: три достъпни устройства за „умен" дом

Samsung представиха три нови устройства от серията SmartThings за „умен” дом - интелигентна камера, крушка и щепсел. Всички те вече са в търговската мрежа. Тези устройства са чудесни за хоарата, които искат да създадат „интелигентна екосистема” у дома. Допълнително предимство на продуктите на Samsung е атрактивната цена, която е по-ниска от тази на много конкуренти.

Например камерата SmartThings Cam за $ 89.99 струва много по-малко от Nest Cam или Amazon Cloud Cam, но не отстъпва по нищо като характеристики. Устройството записва видео във Full HD формат, има обзорен ъгъл от 145 градуса, двупосочна аудиовръзка и нощно виждане.

Освен това, тя може да проследи движението на хора. За да прегледате видеопотока, ви е необходимо мобилното приложение SmartThings или телевизор Samsung.

Всички видеоклипове се изпращат от камерата в хранилище - облак. За един клиент е налично безплатно съхранение на данни от четири камери за 24 часа. Като плащате $7,99 на месец или $79,99 на година, можете да увеличите този период до 30 дни, а броя на камерите - до осем. В същото време, стандартните функции на камерата не изискват връзка с облачната услуга.

Второто устройство от серията - Wifi Smart Plug - е интелигентен щепсел за свързване на две устройства към един изход наведнъж. Функционално той е много подобен на Smart Plug на Amazon, но струва само $17.99 и, освен с Alexa, работи и с Google Assistant. И накрая, Smart Bulb за $9.99 е стандартна 9W LED крушка с яркост от 806 lm.

И трите устройства работят с гласови асистенти на Alexa, Google Assistant и Samsung Bixby.

Системата за интелигентни домове SmartThings стартира през 2012 г., а Samsung купи компанията две години по-късно. Основната задача е да интегрира интелигентни продукти от различни производители в единна екосистема. В момента SmartThings вече работи с 600 устройства от 60 производители.

Друго устройство, което органично се вписва в екосистемата на „умния” дом, е безжичната телевизия. Наскоро Samsung подаде заявка за патент за такова устройство.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA