На бар в друг свят и друго измерение

Otherworld

Otherworld

Otherworld

Otherworld

Otherworld

Otherworld

Otherworld

Otherworld

Otherworld

Нов бар с виртуална реалност наскоро бе открит в Лондон. Изобретен от студиото The Dream Corporation, барът Otherworld („Друг свят") приканва своите посетители да изживеят едно нестандартно пътуване.

Това място предлага на клиентите възможност да се докоснат до най-новите преживявания на виртуалната реалност в невероятна среда. Всеки посетител има собствена кабина, в която се събира с приятелите си в алтернативна реалност. Между две пътувания в паралелни светове, посетителите могат да се насладят на коктейли или бира във футуристична атмосфера.

Проектиран от Red Deer Architects Group, Otherworld е построен под железопътна арка. Благодарение на светлинните ефекти, възприятието на реалността бързо се променя, което потапя посетителите в друг свят. Естествената светлина и неоновите светлини са смесени, за да създадат това сюрреалистично визуално преживяване.

Кабините са мултисензорни, а благодарение на минималистичния декор, светлината е основният елемент в дизайна. Неоновите цветове „разбиват" ъглите и формите на пространството по един много фин начин. С тези функции Red Deer иска да отвори пространството за по-широка аудитория, отколкото тези, свързани със стереотипните аркадни игри от 80-те.

„Почувствайте как слънцето се спуска по лицето ти, докато излизаш от пещерата. Почувствайте вятъра в косите си, докато се спускате по огромна планина. Почувствайте под краката си твърдината на новата земя, кодокато я изследвате. Влезте вътре и оставете всичко зад себе си… „

За любителите на неординарните преживявания Лондон предлага още нещо интересно: в продължение на няколко месеца публичната художествена галерия на Бъкингамския дворец ще се превърне в сложна ескейп стая, вдъхновена от Леонардо да Винчи.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA