Товарен електрически велосипед заменя автомобила

Сгъваемите електрически велосипеди са доста практични, но тайванската компания Tern реши да добави функционалност към тях и оборудва HSD със здрави багажни отделения отпред и отзад. Върху тях могат да се превозват не само деца.

По отношение на дължината на пробега, електровелосипедът HSD е в в средния клас на Turn - между ултракомпактния Vektron и издържливия GSD. HSD взема най-доброто от тези два модела, като запазва компактността си и в същото време увеличава своята товароподемност до 170 кг.

Когато велосипедът трябва да се постави в багажника на автомобила, кормилото се сгъва лесно и седалката се спуска. И ако у дома няма достатъчно място, HSD може да се постави вертикално, върху солидната основа на багажника на задното колело.

Tern

Багажникът е с възможност да носи до 60 кг., а Tern предлага и цяла гама от съвместими аксесоари - кошници, чанти или детски седалки.

Що се отнася до комфорта, предната част е оборудвана с амортисьор Suntour, а гумите Schwalbe имат защита срещу пробиване. Някои модели имат амортисьори за седалката, хидравлични дискови спирачки и интегрирана брава Abus. Воланът и седалката са персонализирани за човешки ръст от 150 до 195 см.

Tern

HSD има четири варианта на предавки, но при всички моторът е Bosch. Най-евтиният Active Line Plus с 400-ватова батерия се продава за $3470. По-скъп вариант е HSD S+, има 500-ватова батерия. Втулката серия NuVinci 380 позволява превключване на скоростите плавно и автоматично, в зависимост от усилието.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA