Джулия Уайт се… холопортира

Microsoft демонстрира технология за холопортация (телепортиране на холографски образ). На изложението Microsoft Inspire вицепрезидентът на подразделението Azure - Джулия Уайт – си сложи устройството HoloLens 2 и създаде свой холографски образ в пълен ръст. Речта на холограмата автоматично се превеждаше на японски, със запазване на всяка мимика на Джулия.

За  провеждане на демонстрацията бяха обединени няколко технологии на Microsoft. Сред тях са системата за преобразуване на речта в текст Azure, преводача Azure Speech Translation и преобразователя на текст в реч Azure Speech Services.

Холопортацията позволява на хората да използват устройство за допълнителна реалност, за да взаимодействат с отдалечени участници в разговор, като че ли са в една и съща стая с тях. През последните няколко години Microsoft активно развива тази технология.

Например миналата година компанията демонстрира технологията за холографско телеприсъствие HoloBeam от своя партньор Valorem. Въпреки това, тя не бе спомената в настоящото изложение. Microsoft също игнорира стартъпа AltSpaceVR - доставчик на „социална виртуална реалност", придобит от компанията през 2017 година.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA