Google Maps с добавена реалност вече е достъпен за всички

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 17 август 2019

Google пусна бета тестване на режим на усъвършенствана реалност в „Карти” - за всички iOS или Android смартфони, които поддържат AR функции.

Компанията представи Maps с разширена реалност през май миналата година и в началото на тази показа на репортерите работещ прототип на телефона Google Pixel 3 XL с алфа версия на програмата. Чрез последователно натискане на бутоните "Directions", "Walking" и "Live View", потребителят вижда на екрана улицата с наложен отгоре триизмерен индикатор на пътя към планираната цел.

Тогава тази функция беше достъпна само за ограничен брой потребители, но от тази седмица (плюс времето, необходимо за получаване на актуализацията), всички собственици на модерни и не много бюджетни смартфони могат да я пробват. Собствениците на IOS се нуждаят от ARKit поддръжка, а потребителите на Android се нуждаят от ARCore.

Функцията Live View не означава, че трябва постоянно да държите телефона пред себе си вертикално, докато вървите - той ви позволява бързо и много лесно да се движите на непознато място, благодарение на огромни, лесно четими виртуални указатели.

Новият AR режим е част от основна актуализация на навигационната услуга на Google, която включва резервации на билети в авиокомпании и нощувки в хотели.

Според плана на компанията, потребителят трябва да може да планира цялото си пътуване в едно приложение. И, разбира се, това ще бъде приложение от Google.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA