Bolt пуска плащания за пътуване чрез Apple Pay

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 05 октомври 2019

Bolt - водещата европейска транспортна платформа - добави плащания за пътуване с помощта на Apple Pay. Начинът на плащане чрез Apple Pay ще се покаже автоматично, ако клиентът използва най-новата версия на приложението Bolt.

„Ние от Bolt непрекъснато търсим нови възможности за подобряване на качеството на услугата. Лесното заплащане за пътуванията е може би най-важното нещо, което може да подобри потребителското изживяване при използване на приложението. Добавянето на Apple Pay като метод на плащане ще помогне на нашите клиенти да плащат за пътуванията си по-бързо, по-безопасно и по-удобно", коментира Марти Илвес - ръководител на търговските операции в Bolt.

Apple Pay е прост, сигурен и частен инструмент за разплащания, който прави мобилните плащания по-бързи и удобни. Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато добавите кредитна или дебитна карта към Apple Pay, техните номера не се съхраняват нито в паметта на устройството, нито на сървърите на Apple. Всяка карта получава уникален идентификатор DAN (Device Account Number), който се подписва, криптира и съхранява в чипа Secure Element на мобилното устройство.

Всяка транзакция се оторизира чрез еднократен уникален динамичен код. Покупките с помощта на Apple Pay се извършват само след въвеждане на паролата на устройството или с Face ID (разрешение за идентификация на лицето), или с Touch ID авторизация.

Компанията Bolt, известна преди като Taxify, е водеща европейска транспортна платформа. Компанията е основана през 2013 г. от Маркъс Уилиг. Това е една от най-бързо развиващите се транспортни платформи в Европа и Африка, с инвестиции от Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital и съоснователя на TransferWise - Таавет Хинрикус. Повече от 25 милиона потребители в повече от 30 страни използват услугите на Bolt.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA