Първият изцяло виртуален офис на Facebook е тук

Марк Зукърбърг иска всички да гледат на платформата като "метавселена, осигуряваща истинско усещане за присъствие".

Димитър Андонов
Димитър Андонов 21 август 2021

Въпреки че с течение на времето технологичните гиганти похарчиха милиарди долари, за да усъвършенстват виртуалната реалност, до този момент идеята за нейното редовно използване беше по-скоро виртуална, отколкото реална.

Марк Зукърбърг обаче прави следващата голяма стъпка, представяйки Horizon Workrooms. Продуктът, който собствениците на устройството Quest 2 вече могат да използват напълно безплатно, предлага онлайн заседателна зала, в която усещането за лична работна среща е повече от истинско.

Участниците в нея се присъединяват към специална стая с персонализиран анимационен аватар, като използват интерактивни бели дъски, за да могат да пишат, рисуват и обменят идеи като във физически офис.

"По един или друг начин мисля, че ще живеем в бъдеще със смесена реалност", споделя самият Зукърбърг в официално изявление. "Технологията, която ви дава това усещане за присъствие е като свещения Граал на социалните мрежи и мисля, че компания като нашата е проектирана да прави точно това с течение на времето. Надявам се, че през следващите години хората наистина ще започнат да мислят за нас не предимно като компания за социални медии, а като метавселена, осигуряваща истинско усещане за присъствие."

Вероятно е така, а още по-вероятно е, че вече офисите никога няма да изглеждат както преди. Поне тези извън Facebook.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA