Трябва да видите тази изложба!

Причината е не само, че ще си доставите несравнимо визуално удоволствие, но и фактът, че всички снимки са направени с новия Huawei P50 Pro.

Велина Василева
Велина Василева 28 януари 2022

Да, вече живеем във време, в което, за да правиш красиви фотографии, достойни да бъдат показани в изложба, не се изисква специална техника. Напълно достатъчно е да имате талант и в ръката ви да бъде новия Huawei P50 Pro. Доказателството откриваме в изложбата Open For More Art, която е по повод лансирането на Huawei P50 Pro и сгъваемия Huawei P50 Pocket у нас. Всички, наистина всички кадри в експозицията са заснети само и единствено с P50 Pro. Но, както казахме в началото, нужен е и талант, а в случая той е умножен по три. Фотографиите в Open For More Art са дело на Владимир Карамазов, Костадин Кръстев-Коко и Александра Караджова, които само за 10 дни успяват да реализират страхотните си идеи, комбиниращи студийна, стрийт, травъл и репортажна фотография.

57

ЧОВЕШКИТЕ ИСТОРИИ НА ВЛАДИМИР КАРАМАЗОВ

Вече познаваме Владимир Карамазов не само като забележителен актьор, но и като много талантлив фотограф. От няколко години той се опитва да покаже, както сам казва, „света – така, както го вижда през своите очи", и на езика на фотографията. „Интересуват ме човешките истории и исках да видя дали с един телефон ще мога да ги предам така, както с фотоапарат. Оказа се, че мога и че в някои случаи дори е по-удобно", сподели той на откриването на изложбата. Доказателство за талантът на Карамазов, както и за невероятните способности на P50 Pro е и фактът, че кадърът „Душата на детето", който е включен в изложбата, веднага е публикуван на сайта на италианския Vogue. „Huawei P50 Pro разполага с някои много мощни функции, една от които е за снимане на бързодвижещи се обекти. С нея направих снимка на една кросова писта, на момчета, които хвърчат с бясна скорост. При това снимката е на залез слънце, слънцето е срещу телефона. Доста малко камери с цени над 7-8 хиляди лева могат с лекота да направят това", допълва той.

57

ИСТОРИИ ОТ ПОРТУГАЛИЯ

Ако все още не сте последвали Александра Караджова в Instagram, то е време да го направите, защото тя определено има с какво да ви впечатли. За предизвикателството с Huawei P50 Pro Александра посещава Португалия:„Тръгнах с една идея, бих казала фикс идея, да снимам сърфисти, но все пак в Португалия сега също е зима и планът ми не вървеше точно, както го бях замислила. И тогава се запитах защо се фокусирам върху предварителния план, като съм заобиколена от толкова интересни и различни неща. Така просто се разходих, трябваха ми 10 минути да се отпусна, и направих цяла репортажна серия. Експериментирах изцяло с черно-бялата камера, а най-хубавото нещо да снимаш такава история с телефон, е, че можеш да се доближиш много до хората, да ги уловиш в естествената им среда и емоция, от работата край морето до късната прическа след това."

57

НЕЖНОСТТА НА ЦВЕТЯТА

Единствената студийна фотосесия в изложбата е дело на един от най-талантливите и награждавани модни фотографи в България – Костадин Кръстев-Коко. Серията Scent of Petals разказва една красива история, преплитаща изяществото на цветята и нежността на жената. В ролята на модел на Коко е прекрасната Диляна Попова. Съветът на фотографа е: „Търсете и откривайте красотата и там, където най-малко очаквате". Абсолютно сме съгласни!

57

Изложбата Open for More Art е отворена за посетители със свободен вход до 5 февруари, а мястото е галерията на ул. „Оборище" 5. А нека сега ви дадем и още една причина, освен чисто визуалната наслада, за да посетите тази изложба. Един от вас може да спечели новите безжични слушалки с арт дизайн във форма на червило – HUAWEI FreeBuds Lipstick. За целта трябва да се снимате пред любимита си фотография от изложбата, да споделите снимката и да се тагнете от локацията.

Повече информация може да откриете тук.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA