От цветната страна на живота или да се озовеш в Атина през пролетта

Една вълнуваща среща с новата серия Redmi Note 12 на Xiaomi. Нека ви разкажа повече за нея!

Фотография: Xiaomi

Има нещо магично в пролетта, която оцветява света около нас с по-ярки и наситени тонове. И емоциите са по-вълнуващи, и залезите - по-дълги и специални. На точно един такъв залез преди дни успях да се насладя на покрива на Stavros Niarchos Foundation в Атина, откъде се разкриваше приказна гледка към морето, пристанището и светлините на този магичен град. Но той Казандзакис най-хубаво го е казал - "колко просто и скромно нещо е щастието: чаша вино, печени кестени и звукът на морето". Ей там, на този покрив, и аз го усетих това щастие, но нали живеем в ерата на социалните мрежи и ние щастието сме свикнали да го запечатваме, споделяме, понякога и леко филтрираме. Този път обаче не слагам #nofilterneeded, а го заменям с #livevivid.

7

Да, Live Vivid или да живеем цветно ни предизвикват от Xiaomi, по чиято покана се насладих на тази пролетна и красива Атина. А понякога си е истинска привилегия да излетиш от София, докато в нея се опитва да натрупва априлски сняг, и се озовеш под слънцето на гръцката столица с чаша вино в ръка и морски бриз в косите. Точно по Казандзакис. Зад мотото Live Vivid обаче се крие новата серия от смартфони на марката – Redme Note 12, която именно на върха на Stavros Niarchos Foundation беше представена с бляскаво и цветно събитие (още снимки може да разгледате в галерията ни!). Точно такъв е и всеки един модел, до който успях да се докосна на премиерата им. Всеки, усъвършенстван и по отношение на камерата, и живота на батерията, и скоростта на зареждането и модерния им дизайн. И най-вече достатъчно достъпен за всички, които искат да запечатват щастието по най-добрия начин и да бъдат от цветната страна на живота.

2

Водещият модел в серията несъмнено е Redmi Note 12 Pro+ 5G с неговата 200MP основна камера с OIS, ултраширока камера и макро камера, и той е всичко онова, от което се нуждаем, за да имаме перфектния кадър, без значение от светлината, движенията и мястото, на което се намираме. А ние се убедихме и с демонстрация на живо какво фотографско изживяване можем да си подарим с този смартфон. Това се отнася и за Redmi Note 12 Pro 5G, който е с мощен IMX766 сензор с OIS, ултрашироки и макро камери за впечатляващи снимки дори при ниска осветеност. И двата модела са допълнени с алгоритми с изкуствен интелект, които допринасят за максимално изчистване на кадъра. Като момиче, грижещо се за сравнително добър Instagram фийд това е от огромно значение. Освен това, според новите трендове, всички се стремим към по-естествени снимки, към които дори няма да се налага да слагаме точно онзи #nofilterneeded. И ще го заменяме с #livevivid. Защото както отново бих цитирала Казандзакис – "ти имаш четките, имаш твоите цветове, ти рисуваш своя рай и тогава влизаш в него."

В този цветен рай, който сами може да доизграждаме, ни отвеждат и другите два модела от тази серия - Redmi Note 12 5G и Redmi Note 12, които също предлагат страхотно качество на картината, ярки тонове и редица забавни функции, но са още по-достъпни като ценови сегмент. Но по-важното – помагат ни да запечатваме залези, чаши с вино, нефилтрирани усмивки и хората, с които бихме ги споделяли. За да ги споделяме след това и с всички други по най-добрия начин.

3

Но когато говорим за пътуване, запечатване на моменти, морски пейзажи или малки цветни улички като бохемския квартал Плака в Атина, в който се озовах на това пътуване, имаме нужда и от още две неща – издръжливост на батерията и много бързо нейно презареждане при необходимост. Затова от Xiaomi са ъпдейтнали новата серия Redme Note 12 с висока скорост на зареждане и с мощна батерия за продължителна ежедневна употреба дори при интензивно използване. Така при всяка дълга разходка при опознаване на ново място ще имам спокойствието, че ще мога да изваждам телефона си и да улавям всеки миг, който си заслужава да бъде архивиран, споделен, показан. Независимо дали е Атина през пролетта, или Амалфи през лятото.

9

Но няма как да не отбележа и различните цветове, в които се предлагат моделите от серията и колкото и да обичам минимализма на черното и бялото с цялата им елегантност и практичност, напълно се влюбих в нюансите на синьото и зеленото, които открояват част от смартфоните. Точно както би се откроил всеки цветен аксесоар в тоалета ми, но нима и точно по тази причина не си избираме устройствата, поне ние, дамите, които държим на всеки детайл от визията си.

4

Точно затова, който и модел от тази серия да притежавам, няма как да не го допълня с Redmi Watch 3, за да бъда най-добрата версия на себе си. С кристално чист AMOLED дисплей, смарт часовникът приляга нежно към всяка ръка, даже и към моята, която е по-слаба, а двете специални каишки и вградените дигитални циферблата допълват индивидуалния ми стил. Спортен режим, сърдечен ритъм, сън, високоговорител, микрофон – той освен аксесоар, може да бъде и ценен помощник в забързаното ми ежедневие като човек, който тренира редовно, но притежава и лека хипохондрия със специално отношение към ускорения пулс.

6

Но тъй като аз съм от хората, които не могат без музика и не излизат навън без слушалки, за мен най-голямото удоволствие и финален щрих към ежедневния ми тоалет са Redmi Buds 4 Lite. А те се отличават с още по-хубав звук, още повече издръжливост и комфорт. Защото ако трябва да избера саундтрак на цялостното ми преживяване с Xiaomi в Атина, то това би била песента Watermelon Sugar на Harry Styles. С цялото усещане за безгрижие, свежест, дъх на море и точно онзи #livevivid мууд, който вече знам точно с кой смартфон ще запечатвам това лято.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA