Дом и галерия в едно: замисълът на Йоб Сметс в Милано

Йоб Сметс

Йоб Сметс

Йоб Сметс

Йоб Сметс

Йоб Сметс

Йоб Сметс

Йоб Сметс

Креслото "Мързеливия художник" за Blow - съвместен бранд на Studio Job и Seletti

Ексцентричното дизайнерско бюро Studio Job тази година отбелязва двадесетата си годишнина. По този повод неговият основател Йоб Сметс откри галерия в Милано, Италия, която по съвместителство е и собствения му апартамент – за дизайнера по този начин е по-удобно да общува с множеството си италиански партньори: Seletti, Venini, Gufram, Ghidini 1961 и др.

Йоб Сметс се е настанил в класически милански апартамент в района Порта Венеция. Освен изложбеното пространство, което представлява централно място в апартамента, дизайнерът си е обзавел удобна спалня, гардеробна и кабинет, в които е раположил огромен брой предмети, създадени от студиото му за различни марки.

Ако пътувате към Милано, не пропускайте да посетите това уникално място – симбиоза между галерия и дом, в което работата и отдихът се преплитат толкова хармонично, че границите са почти незабележими. Не забравяйте обаче да предупредите предварително Йоб Сметс за посещението си.

След преместването си в Милано, Сметс отваря нова страница в творческата си кариера - тук той е в центъра на дизайнерския свят и, разбира се, близо до своите ключови партньори. И най-важното - той се наслаждава на факта, че всички предмети, създадени от него, са на разположение на любителите на дизайна и на партньорите в собствения му дом, а не в някакъв чужд и студен огромен музей.

Йоб Сметс
Йоб Сметс

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA