Купете си апартамент в резиденцията на Ели Сааб

Eли Сааб не обича да го наричат „световноизвестен дизайнер", но новият му проект със сигурност ще привлече погледи от всички краища на модната индустрия

Силвия Канин
Силвия Канин 24 юни 2019

Обединените арабски емирства винаги са били изкушаваща дестинация. Лукс, блясък, лек полъх на вятъра и спиращи дъха гледки. Може да се каже, че страната има всичко необходимо за звезден живот. След най-високата сграда в света, съвсем скоро Дубай предстои да се сдобие и с първата по рода си haute couture резиденция.

Haute couture какво?

Да, прочетохте правилно. Haute couture резиденция. Съчетание на стил, интериорен дизайн и архитектура в просторни апартаменти, обзаведени изцяло от едно от утвърдените имена във висшата мода – Ели Сааб. Ливанският дизайнер е подписал официален договор с Emaar  – най-голямата компания за недвижими имоти в Дубай, която предстои да се заеме с построяването на луксозните жилища. Проектът включва разработването на няколко резиденции, които ще бъдат пуснати за продажба, а всичко в тях ще бъде по дизайн на Сааб.

ели сааб

Имотите ще се намират в Grand Bleu Tower, с гледка към Арабско море и Dubai Marina. Според официалния план се очаква да бъдат завършени до средата на 2022 година. Мохамед Алабар, изпълнителният директор на Emaar, споделя: "Ели Сааб е гордостта на арабския свят, зашеметяващ пример за история на успех. Първата ни асоциация с името на дизайнера е мода, но целта на този проект е да предложим на нашите клиенти ново понятие за лайфстайл. Всеки един аспект в тези бляскави резиденции е лично по дизайн на Сааб." „Ливанското чудо", както често бива наричан дизайнера от местните медии, признава, че е намерил вдъхновение от енергията и живота в Маями. Колкото и неочаквана да беше появата на това различно амплоа, Сааб е сигурен в успеха на новото си начинание, което е доста далеч от обхвата на котешката пътека. „През годините брандът ни еволюира в посока лайфстайл, вече не се  занимаваме ексклузивно с мода", разсъждава той и допълва, че няма търпение да започне работата по първия апартамент, което трябва да се случи до края на тази календарна година.

ели сааб

Отдаденост, красота и маниери

Сааб отдавна е доказал своите безспорни качества в модния бранш. Неговото присъствие е задължителен елемент за най-бляскавите светски събития, на които винаги се откроява работата му със звезди като Ема Стоун, Бионсе и Джулия Робъртс. Само преди броени дни, актрисата Ан Хатауей се появи на премиерата на новия си филм „Мошенички от класа" с тоалет - дело на дизайнера. По време на президентския мандат на Барак Обама, първата дама Мишел няколко пъти спира избора си на негови творения. И ако това не е достатъчен пример за успех, Ели е първият арабски дизайнер, получил в Дубай, звезда на местния еквивалент на Алеята на славата.

ели сааб

По време на официалното гала събитие за публичното анонсиране на партньорството между Emaar и Сааб, дизайнерът сподели, че целта му е да направи нещо „уникално, различно, цветно, невиждано досега", и сме сигурни, че ще се справи. Мохамед Алабар, който е основател на фирмата, стояща зад величествени сгради като Бурж Халифа и Dubai Mall,  изрази своята благодарност към дизайнера: „Ние, като араби, имаме нужда от правилните посланици и правилното усещане за успех. Ели, всичко, което си правил досега, е невероятно. Обличал си толкова прекрасни жени по света, но мисля, че това, което прави бранда ти толкова специален, си ти: твоята отдаденост, красота и маниери. И наистина казвам това от дъното на сърцето си. Искам да ти благодаря, че ни даде шанса да работим заедно."

Sneak a peek

Вдъхновени от 30-те години на миналия век, апартаментите по проект на Сааб ще бъдат разположени в частна собственост. Очаква се живеещите там да имат достъп до самостоятелен плаж, модни бутици, галерии, барове и лобита. Сааб и екипът му ще бъдат на разположение за консултации на всеки, който желае да координира мебелите в резиденцията с дрехите в гардероба си.

ели сааб

Ако решите да инвестирате в тези недвижими имоти, може да изберете апартамент с от една до четири спални, абсолютно всички с гледки към океана и други забележителности. Цените варират от около 167 000 американски долара за до 92 кв.м. площ и достигат до близо 700 000 долара за 279 кв.м.Споменахме ли, че на покривът на сградата предстои да се инсталира infinity басейн? Напълно очаквано е и доста звезди, които дизайнерът е обличал за червения килим, да проявят интерес към луксозните домове. Но както самият той казва: „Световноизвестен е твърде използвана дума. Вярно е, че да бъдеш разпознаван ти дава възможност за нови идеи и шанс да се срещаш с много хора. Искам обаче да чуя нещо за себе си като Ели Сааб, без каквито и да било титли и етикети." Само времето ще покаже коя е следващата посока, в която арабският дизайнер ще изяви своята изтънчена креативност.

текст: Димитър Андонов
фотография: Profimedia, PR

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA