На гости на Долче и Габана: един дом в Сицилия

Доменико Долче и Стефано Габана (Dolce & Gabbana) са известни любители на лукса, което се доказва от техните колекции и дизайна на техните къщи. И ако можем свободно да се наслаждаваме на авторските им дрехи, то дизайнът на домовете им винаги е била скрит от любопитните очи. Преди няколко дни обаче дизайнерите обявиха за продажба вилата си в Сицилия, разкривайки всяко ъгълче от нея.

Стилното имение, разположено на вулканичния остров Стромболи край северното крайбрежие на Сицилия, се продава за 5 800 000 паунда. В продължение на много години вилата е била място за светски партита, където модният дует канеше известните си приятели и клиенти на марката. Също така, през 2014 г. къщата се превръща и в място за заснемане на една от рекламните кампании за парфюма Dolce & Gabbana.

Панорамата от вилата е към Средиземно море и буйни градини. Интериорът е продължение на разпознаваемия стил на Долче и Габана и е изпълнен изцяло в еолийски стил. Къщата разполага със седем спални и девет бани. Всяка от тях е боядисана в ярки цветове - от изумрудено зелено до златистожълто, а подът и стените са облицовани с плочки, изработени по техниката „майолика”*. Също така, отвън има голяма тераса в бяло, където могат да се организират характерните за Италия многолюдни обеди и вечери. До вилата се стига или с лодка, или с хеликоптер.

Като стана дума за Сицилия, не пропускаме да ви напомним, че през този сезон Доменико Долче и Стефано Габана събраха почитателите на котюрната линия Dolce&Gabbana - Alta Moda - в сицилианската Valle dei Templi, близо до град Агридженто. 


*Майоликата (на италиански: maiolica) е разновидност на керамиката. Произвежда се от естествено оцветена лекотопима глина. Изделията се декорират с калаена глазура. От майолика се изработват както съдове, така и монументални скулптурни изображения.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA