Dior отвори първия си интериорен бутик в Париж

В средата на юли модната къща Dior отвори нов флагмански бутик на „Шанз-Елизе", а тази седмица добави отделно пространство за линията Maison към основния си адрес на „Avenue Montaigne” 28. През 1947 г. декораторът Виктор Гранпиер използва мотива „туал де жуи” (Toile dе Jouy), като офрмя на същото място легендарния бутик Dior. Днес тези монохромни щампи с пасторални сцени са често срещани в изделията Dior Maison - от чиниите до текстила. Микро бестиарий* с маймуни и риби, растителни сюжети с момина сълза и гинко също участват в интериорните колекции: потърсете в бутика сервизи, вази и други предмети за декора с тази тематика.

„От всички безупречно оформени интериори бих предпочел този, който изглежда най-жив и чувствен", спомняме си думите на мосю Диор по повод откриването, - „този, който се развива постепенно, по прищявката и хода на живота на неговия собственик." Друг цитат на майстора също е знаменит: „Да живееш в къща, която не прилича на теб, е като да ходиш облечен в чужди дрехи."

Всички красиви предмети за интериора, които преди се търсеха в сайтове или във флагмански бутици, сега са достъпни в това специализирано парижко пространство.

Повече новини и интересни факти за DIor може да видите ТУК.


*В Средновековието — вид алегорично литературно произведение, в което героите са животни.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA