Кутия за скъпоценности: домът на Камерън Диас в Ню Йорк

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 14 септември 2019

Камерън Диас и Кели Уерстлър

Рядко се случва клиент и изпълнител да намерят толкова много общо. И двете ни героини в миналото са били модели, а днес са холивудски знаменитости: едната участва в блокбъстъри, другата оформя къщите на филмовите звезди и милионерите. Не е изненадващо, че когато актрисата Камерън Диас реши да преобрази интериора на своя нюйоркски апартамент, тя се обърна към Кели Уерстлър (Kelly Wearstler).

Като истински креативна личност (освен снимането в киното, тя е креативен директор на модната френска марка Pour La Victoire), Камерън първоначално реши да се справи сама. „Седмици наред прелиствах интериорни списания, изрязвах с ножици снимките, които харесвах, и ги подреждах в папки, които набъбваха като мая”, казва Камерън.

Закупен от актрисата, апартаментът в Манхатън представлява абсолютно бяло пространство. „Явно тук липсваше цвят!”, спомня си Камерън. „Не знам, може би цялата работа е в моите кубински корени, но аз обожавам ярките и блестящи неща.” В същото време, актрисата мечтаеше за уютна, домашна атмосфера, в която може да се отпусне след снимачните делнични дни.

За пореден път преглеждайки събраните изрезки от списания, Диас забеляза, че повечето от проектите, които харесва, са с един и същ автор - Кели Уерстлър. Не можете да объркате нейния почерк с нищо друго: изискан декор, смели цветови схеми и обмислена комбинация от текстури. Като цяло, ако имате нужда от елегантен и бляскав интериор - обадете се на Кели. Точно това направи Камерън. Актрисата набира номера на дизайнерката. И, разбира се, те веднага намерират общ език.

Уерстлър предлага да се използват оникс, малахит, розова позлата и мед като довършителни материали. В комбинация с огледалата и стъклото това допринася за създаването на блестящ интериор. Освен това, според дизайнерката, тази палитра най-добре отразява характера на самата собственичка. „Камерън е много ярка и секси, при това в нея няма нито капка вулгарност", казва Кели, която възприема актрисата не като клиент, а като съавтор. „Тя има невероятен вкус и безупречно усещане за стил. Тя разбира как взаимодействат различните цветове и как най-необичайните им комбинации могат да направят интериора специален.”

Дизайнерката е декорирала тавана в спалнята на Диас със златни тапети и тъмни дървени греди. В комбинация със светлите стени и тъмния под, това решение изглежда много контрастно и изненадващо леко. Най-ефектната стая обаче е кухнята в сочен смарагдов цвят с плот, направен от лъскав полиран месинг. „Интериорът на кухнята ми помага да се събудя сутрин по-бързо, отколкото силното кафе”, казва Диас. А вечер, по залез, домакинята обича да прекарва времето си в хола.

Благодарение на тапетите в нежни пастелни нюанси и изобилието от огледала, в стаята се формира специално осветление, в което, според нея, всеки човек изглежда като филмова звезда. „Тук се чувстваш така, сякаш си в кутия за скъпоценности", казва Камерън Диас за апартамента си. Не е ли това, което заслужава истинската знаменитост?

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA