Салон за красота в скандинавски стил в Мадрид

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 28 септември 2019

Мадридският район Las Salesas е ярък, модерен и витален. Класическата монументална архитектура съжителства тук с младежки институции, с блясъка и лукса на модните бутици и скъпите хотели. На една от главните улици на квартала - Calle Pelayo – в съседство с музикалните магазини, книжарници, художествени галерии и интериорни бутици, наскоро се появи нов салон за красота на име Espacio Q. Дизайнът на салона е разработен от студио AKA Estudio, заедно с творческия директор на салона Кике Санчес (Quique Sánchez).

За новото пространство те създават максимално спокоен и сдържан интериор, който да контрастира с активния, динамичен живот на квартала навън. Скандинавският стил е взет като отправна точка: бели стени, светло естествено дърво, екологичност, жива зеленина. Всичко това е допълнено от бял естествен мрамор, от който в салона са направени плотове и рафтове, и прозрачно стъкло.

Строгите, геометрични линии на мебелите по поръчка много добре организират пространството, придавайки му „ритъм" и подреденост. А кръглите огледала и заоблените форми на плотовете изглаждат строгостта на интериора и внасят гладкост, мекота и комфорт. Живите растения в бели керамични саксии, белите гофрирани завеси, разделящи залата на няколко зони, и порцелановите скулптури служат на същата цел.

Изборът на естествени материали е напълно съобразен с философията на салона Espacio Q, който използва изключително продуктите на американската козметична марка Aveda (продуктите на тази марка са с 95% натурални компоненти на базата на растения и органични екстракти). Този фризьорски салон също така има и необичайна особеност: всички блондинки в региона го посещават за подстригване и процедури за грижа за косата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA