Да поканим есента у дома: 21 идеи за лесна и ефектна украса

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 15 октомври 2019

Есен у дома

Есен у дома

Есен у дома

Есен у дома

Есен у дома

Есен у дома

Есен у дома

Есен у дома

Есен у дома

Есен у дома

Есен у дома

Есен у дома

Есен у дома

Есен у дома

Есен у дома

Есен у дома

Есен у дома

Есен у дома

Есен у дома

Есен у дома

Есен у дома

Докато есента изпосталява, а дърветата навън се събличат, време е да поканим топлите цветове у дома, за да ни сгреят и да оцветят в уютни багри настроението ни. Не е необходимо да харчим пари или да правим сложни планове. Всичко, което ни трябва, е може би една по-дълга разходка в парка или в гората, където ще открием прекрасни пъстри листа, шишарки, клонки и други неща, които ще се превърнат в оригинални приумици.

Какво ще кажете да завържете единия край на завесата в хола с наниз от есенни листа, няколко клонки и една малка тиква? А харесва ли ви идеята да украсите креслото на терасата или да боядисате в блестящи цветове няколко тикви? Понякога е достатъчно дори да украсите един фенер и да го сложите на малката масичка в хола или да поставите няколко различни по цвят кратунки в стъкленици.

И не го жалете мъжа, който е и домашния ви майстор – смело му конфискувайте старото дървено сандъче за инструменти и го напълнете със свещи в стъклени съдинки, листа, ябълки, шишарки и клонки – то ще се превърне в истинска творческа композиция.

Венецът на вратата, изплетен от есенни листа и клонки и завързан с ярка панделка, е класика, а кратунките на перваза на прозореца, оцветени със златиста боя и с разпръснати около тях вериги с мъниста, ще греят дълго време и ще пръскат топлина, ако им отрежете дъното, издълбаете ги и им пробиете на няколко места дупки, така че да можете да сложите чаена свещ под всяка. Гениално просто, дори ако не ги боядисвате.

Няма причина да подминавате и банята. И тъй като тя е място, което не търпи пищни декорации, ще е достатъчно да подредите есенни листа в рамки за снимки и да ги окачите около огледалото.

Букетът от хризантеми, поставени в издълбана тиква ще украси всяка маса. А камината, украсена с боядисани в различни светли тонове тикви, ще се превърне в акцент на дома ви, достоен за снимка за престижно интериорно списание.

И две бонус идеи:

1. Ако сте сръчна и сте къщовница, намерете стари платове в различни десени и ушийте от тях няколко тикви, като ги напълните с памук или парченца дунапрен. На снимките ще видите няколко такива.

2. А ако обичате често да посрещате гости, сервирайте им супата в издълбана тиква вместо в супник – ефектът ще е неминуем.

И така, момичета, да започваме!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA