10 причини да заложите на розовия цвят в интериора

Розовото отдавна не е само цветът на принцесите. Заложете на него в дома си, ако търсите спокойствие и хармония.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 20 април 2020

Розовото често се описва като женствен цвят. Това, може би, до голяма степен се дължи на асоциациите, които се формират, благодарение на съществуването на всички детски играчки за момиченца. Доста хора обаче приемат розовото за твърде искрящо и привличащо вниманието, но особено в интериора, то може да ни бъде от голяма полза.

Смята се, че розовото има успокояващ ефект. Налице са дори данни, че един нюанс на цвета е бил използван за боядисване на стените в затвор, с цел да се успокоят престъпниците, лежащи в него. Факт е, че поведението им се е подобрило в следващите два месеца. Дали е заради цвета? Ами, не е изключено. 

Ясно е още, че розовото придава усещане за доброта, грижа, състрадание и почти винаги ни кара да го асоциираме с приятни спомени.

Доказано е, че има и психологически ефект върху съзнанието ни: прави ни по-радостни, креативни, оптимистични, влюбени и способни да се концентрираме върху работните си ангажименти. 

Отбелязаните в розово акценти са 10 причини защо да не "пасувате" спрямо розовото. Точно толкова са и предложенията в галерията ни, които да ви вдъхновят към цветна промяна. Не казваме, че трябва да заживеете в къщичката на "Барби", но един цветен акцент не е ли поне две идеи по-добре от скучното сиво, например?

Фотография: Profimedia, Pinterest

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA