Интериорното правило 60-30-10 и защо е добре да го спазваме

Това ли са перфектните мерки, когато говорим за обзавеждане?

Случвало ви се е да се чудите как можете да освежите дома си с малко пари? Окей. Правите го и после оставате с впечатлението, че сте прекалили с цветовете, принтовете и детайлите? Да, това също е реално съществуваща опасност. За щастие обаче можете да прекратите разочарованието си, благодарение на правилото 60-30-10, което веднъж завинаги ще сложи край на дилемите и ще внесе нужния ред в цветовата схема на вашия дом. 

Концепцията е невероятно проста - 60-30-10 е процентното съотношение на цветовете в дадена стая. 60-те процента са основния цвят. Това са по-голямата част от мебелите в стаята (диван, килим и т.н.), както и цвета на стените ви. Идеята е тези 60% изпълнено пространство да послужат като база за поставянето на следващия цвят, а именно..

454

30-те процента в лицето на вашия вторичен цвят. Него може да използвате за спално бельо, малки мебели, столове и т.н. Идеята ​​​​​е той да подкрепя първия, но същевременно да се отличава от него, създавайки необходимия контраст за всяко (добре обзаведено) затворено пространство.

Финалните 10 процента са любимата ни част, а именно декоративните елементи - лампите, свещите, картините и всичко, което слагате на различните места в дома си, за да оставите своята следа и да придадете уют между четирите стени. 

45

Използването на правилото 60-30-10 може да ви помогне да постигнете баланс при декорирането. Важно е да се чувствете удовлотворени от крайния резултат, а за да сте сигурни, че това ще е така, спрете се на цветове и детайли, които се съчетават наистина добре. Малка помощ: Pinterest е на ръка разстояние. 

Фотография: Profimedia, Pinterest

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA