Какво от къщата на баба е топ хит в интериорния дизайн?

Старият килим, соц бюфетът, ретро лампата и още много предмети намират специално място в модерния интериор на домовете ни!

Силвия Канин
Силвия Канин 03 юни 2020

Смесицата между новото и старото е нещо изключително актуално в интериорния дизайн. Креативните личности, които посвещават много от времето си на обзавеждането на домовете си, знаят, че някоя стара мебел може да се превърне в центъра на дома. 

Ще ви зарадваме с новината, че мебелите, които всички свързваме с къщите на бабите ни са отново изключително актуални. Ето и малко вдъхновение плюс идеи кои предмети да "задигнем" от бабините домове.

СТАРОТО БЮРО/ НОВ HOME OFFICE

dom

С така актуалната ситуация наречена home office, безброй хора трябваше да адаптират място в домовете си за свой работен кът. Страхотна идея е да използвате старо бюро, което да допълните с модерен стол. Така ще внесете намигване в интериора и ще провокирате продуктивността си.

КИЛИМЪТ, КОЙТО МРАЗЕХМЕ КАТО ДЕЦА

dom

Никога няма да забравим бабиния килим. И не трябва! Той е онзи последен щрих, който ще внесе в дома ни топлота и цветове. Като тотален контрапункт на минимализма в новите и актуални мебели, бабиният килим е допъллнение, посланик на уют и усещане за сигурност. 

СТАРОТО ШКАФЧЕ И СТАРАТА ТОАЛЕТКА СА ХИТ

dom

Подобни модели, вдъхновени от миналото, вече виждаме из най-големите вериги мебелни магазини. Дизайнът е изчистен и напомня на онези дни, в които бързането сякаш не е било задължителна част от деня. Ако вашите баби нямат красиво шкафче, което да поставите до леглото или масивна тоалетка, можете спокойно да заложите на новите предложения. Предлагаме ви обаче да потърсите стари мебели в сайтовете за продажба на стоки втора употреба. Там можете да попаднете на модели за суми като  20-30-40 лв.

БЮФЕТЪТ И СКРИНЪТ - ЗВЕЗДИТЕ НА СТАЯТА

dom

Ако търсите онази мебел, която хем да събере всички неща, които притежавате, хем да е основен елемент в интериора... имаме идея. Пробвайте със скрина на баба или нейния бюфет. Така ще имате звезда в стаята, която ще привлича погледите и ще е идеална за вашите Instagram интериорни снимки. Ако мебелите на баба ви са с видими следи от времето, то си набавете шкурка, лак или боя и експериментирайте на воля.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA