Страхотни идеи за организиране на вашата малка кухня

Как да поберем всичко в кухнята? Къде да денем подправките, пакетите и храната? Как да използваме всичкото възможно пространство? Имаме отговор на тези въпроси!

Силвия Канин
Силвия Канин 12 юни 2020

Харесваме малките кухни. Те са красиви, уютни и артистични, но и много тесни.

В тях трудно побираме всичките чаши за вино, тефлонови тигани, кани за стопляне на вода... Освен кухненските оръжия, в този любим домашен кът трябва да поберем и килограми храна. Трудна задача, знаем. Ние обаче имаме няколко много функционални и лесни идеи за организиране на малката кухня. Почерпете вдъхновение и използвайте уикенда за разчистване!

Използвайте вътрешни рафтчета

kitchen

Не ви стига мястото за многото чаши, купи и чинии? Да, знаем какво е усещането. За да използваме максималния капацитет на нашите кухненски шкафове ви предлагаме да си закупите допълнителни рафтчета. Те се слагат в шкафовете и по този начин улесняват подреждането и правят пространството много по-използваемо. 

Едната страна на хладилника е важна

kitchen

Изобретателните от нас вече знаят, че всяко пространство, всяка стена и дори всяка страна на хладилника има как да влезе в употреба. С креативност можете да си набавите място, използвайки различни похвати, с които да инсталирате различни закачалки и рафтчета на свободната страна на хладилника. 

Креативност с буркани

kitchen

Ако ви е омръзнало от подмятащи се пакети от подправки, ориз и брашно, то е време да посетите любимия си магазин със стоки за дома и да си набавите буркани. Големи, средни, малки, всички те ще свършат перфектна организационна работа и ще направят кухнята ви по-красива. За да не се бъркате можете да ги надпишете. Опитайте със стикери. С креативност може да ги създадете сами и да си ги отпечатате, а можете и да си купите и вече готови, които да надпишете. 

Целият капацитет на шкафа

kitchen

Страхотно решение на проблема с капаците на тенджерите и с дъските за рязане е да ги подредим от вътрешната страна на вратичката на шкафа. Трябва ни само такава метална поставка, която виждате на снимките. Продават ги както онлайн, така и във физическите магазини на любимите ни домашни вериги. Повярвайте, толкова място ще си спестите, че ще бъдете очаровани!

фотография: Pinterest, Unsplash

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA