ГАЛЕРИЯ: Цветя в банята, новият достъпен хит за дома

Усещане за джунгла, нова енергия и красива промяна - това обещават растенията, правилно позиционирани в банята ни

Силвия Канин
Силвия Канин 13 юли 2020

Новата интериорна мания, която наблюдаваме в интернет пространството поставя фокус върху банята. Любимото ни място за отмора и релакс е сред най-трудните за промяна, но креативността на всички почитатели на интериорния дизайн и неговите възможности определи новата тенденция при баните - баня джунгла. 

Растенията завладяват банята и я превръщат в оазис на удоволствията.

Влаголюбивите представители на флората са най-добрият избор за банята. Те имат нужда от малко светлина и много влага, което ги прави лесни за отглеждане. Ще се изненадате каква промяна може да настъпи около душ кабината, до тоалетната, мивката, на етажерката... опциите са много. 

Цветята, на които да заложите са: антуриум, филодендрон, цисус, алое вера, сансевиера, сансевиера, сансевиера, спатифилум.

Важно е да се съобразите със светлината във вашата баня. Ако нямате прозорец заложете на сенколюбивите растения. При баните с прозорец нивата на влага са по-ниски и може да се наложи да поливате често вашите нови приятели. Аранжирайте и ги смесвайте както прецените. Внимавайте обаче върху тях да не попадат препарати като сапун, шампоан, измиващи гелове. Ако това се случи се постарайте нежно да почистите листенцата на растението. 

фотография: Pinterest

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA