Най-горещите интериорни тенденции тази есен (ГАЛЕРИЯ)

Не казваме, че трябва да се съобразявате с тях, но когато ги погледнете, определено ще искате да го направите.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 25 октомври 2020

ДА ЗАПОЧНЕМ ОЩЕ СЕГА → →

КРИСТАЛЕН БЛЯСЪК Кристалните елементи от интериора са истинско произведение на изкуството, което не само придава изисканост на всяко отворено пространство, но и го кара да изглежда скъпо. Различните минерали и кристали са изтънчени, ценни и се предлагат в безброй уникални форми и цветови комбинации, които мигновено добавят визуален интерес и щипка характер към обстановката.

Кристалните вази стоят страхотно на масичката за кафе, а чашите за вино изглеждат чудесно не само в Instagram. Най-лесният начин да се впишете в този тренд е като сложите няколко кристала в стилна купа. Те притежават лечебни свойства, които ни помагат да се отървем от отрицателната енергия. Без да звучим като Фийби от „Приятели“, която редовно „почистваше“ аурата на Рос в началото, тази година със сигурност имаме нужда от повече позитивизъм. 

С ОТНОШЕНИЕ КЪМ ДЕТАЙЛА Не знаем дали подовата настилка в дома ви е под формата на плочки, но ако е така, бъдете сигурни, че е дошло време да им подарите заслужен upgrade. Тази есен един от горещите трендове в света на интериора са плочките със смели дизайни и приглушени, неутрални цветови комбинации, които, сами по себе си, се вписват добре във всяка дизайнерска концепция.

Запомнете, че изчистените и гладки плочки отдавна са old school, затова експериментирайте с различни модели, материали и текстури. Не, далеч не е необходимо да се ограничавате до банята. Пробвайте с кухнята, антрето и дори спалнята

УСЕЩАНЕ ЗА ПРОЛЕТ Флоралните мотиви никога не излизат от мода и често продължаваме да ги виждаме на котешката пътека. Може да се каже, че същото важи на 99% и за интериорния дизайн. Тапетите с цветя вече далеч не се асоциират с детските градини или неуспешно реставрираните апартаменти в панелните блокове. Те могат да бъдат безкрайно стилни и да внесат нужната доза романтика и енергичност във всеки един дом.

Разбира се, всекидневната е най-подходящото място за подобен тапет, който няма нужда да заема цялата стена или да бъде в задължителните розово и жълто. Причудливите флорални принтове, придружени от животински елементи, правят всяко място много по-красиво и цветно.

#WORKFROMHOME Пандемията завъртя на 360 градуса и начина, по който бяхме свикнали да работим. Без значение дали отново се намираме в офис среда или се наслаждаваме на уюта вкъщи, добре е да имаме обособено място, което да използваме при необходимост. Дизайнерите съветват да спазваме правило, валидно и за всички други аспекти от живота ни, а именно да държим личните и професионалните си задължения ясно разделени.

Най-лесният начин да го направим е като открием кът със солиден приток на естествена слънчева светлина, където да разположим бюро, по възможност с поне няколко шкафа за съхранение на вещи. Удобният стол и функционалната настолна лампа са задължителни. Защо не и букет цветя?

КОНТРАСТЕН ХАРАКТЕР Боядисването на интериорна врата в наситен цвят придава топлина и характер на пространството. Тъмната врата обаче съвсем спокойно може да бъде артистичният елемент в стаята, който да провокира въпроси за случващото се зад нея.

Особено в комбинация със земни цветове на мебелите като шоколадово кафяво, бордо, маслинено зелено или охра, които успяват да балансират пространството и се съчетават безкрайно лесно с всеки един останал елемент от интериорния дизайн. Тази есен категорично приветстваме с широко отворени ръце радикалните цветови решения.

АФРИКАНСКИ ДУХ Съвременната африканска дизайнерска тенденция е синоним на драматично, но и успокояващо настроение в дома. Ако сте сред хората, които изпитват любов към различните култури и глобалното влияние, със сигурност не трябва да пропускате графиките и моделите, носещи духа на Близкия изток.

Имаме предвид много цветя, светлина и контрастни нюанси като наситено синьо и светло оранжево. Точно те могат да добавят екзотичен усет и топлина дори към най-мрачната стая. Може да започнете с килима, а след това да продължите с ваза или одеяло с африкански мотиви. Така, докато навън вали дъжд за трети пореден ден, усещането вкъщи по-скоро ще напомня за екзотичния Маракеш.

ГРАНД МИЛЕНИАЛ Този така популярен в интериорния дизайн стил най-накрая получава заслуженото внимание. Може да ви прозвучи прекалено високопарно, но най-лесният начин да го разберете е следният: смесване на елементи от класическия дизайн със съвременни такива.

Целта е да се допълнят взаимно и да се създаде приятен за окото контраст, достоен за споделяне във всички интернет комуникационни канали. Можете да съчетаете килими от естествени влакна и винтидж аксесоари със съвременни интериорни решения като рамкирани постери и изчистени мебели. Бракът между класицизма и минимализма никога не е бил по-красив и модерен!

КАДИФЕНА РАПСОДИЯ Не знаем каква е причината, но проучвания показват, че за последните няколко години търсенето на кадифени мебели се е увеличило с над 400%. Разкошно съблазнителни и безобразно елегантни, кадифените материи придават на всеки дом изискан външен вид. Това е така, защото кадифето отразява светлината, кара цветовете да изглеждат по-богати и по-дълбоки, и подчертава контурите и формата им, което пък прави силуетите им още по-ясно изразени.

Трайността на кадифените материали зависи от вида на използваните влакна, така че си заслужава да ги проверите, преди да се отправите към касата. Забравете и всичко, което сте чували за трудното поддържане на кадифето. Най-добрият начин е да имате подръка парочистачка за мебели, а между различните почиствания да използвате суха четка с меки косми, за да премахнете бързо праха.

Мислите, че няма как да превърнете дома си в истински уютно (и стилно) място за по-малко от цяла заплата? Не слушайте Том Круз, мисията е напълно възможна!

2020-а донесе със себе си много несигурност и предизвикателства. Както стана ясно, не се знае кога ще се наложи да останем затворени между четирите стени на дома си, така че е редно да обърнем внимание на най-горещите интериорни тенденции, които обещават да го превърнат в място, излъчващо комфорт, стил и уют във всеки един момент.

Хубавото е, че са достъпни, красиви, абсолютно приложими и склонни към интерпретация. Убедете се сами в галерията по-горе!

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA