Да си направим релаксираща свещ у дома. Лесно е!

Трябват ви малко търпение и правилния восък, за да станете факир в изработката им...

Силвия Канин
Силвия Канин 11 януари 2021

Свещите са един от любимите ни аксесоари за дома. Те ни успокояват, правят вечерите по-романтични и, разбира се, по-ароматни. Свещите са и един от най-предпочитаните подаръци. Ако се сетите за някой, който не обича свещи ще се изненадаме и то искрено.

Правенето на свещи пък става все по-популярно и в онлайн пространството можете да откриете безброй видеа и курсове, които да ви запалят по идеята сами да създавате свещите си. Повярвайте ни, не е толкова трудно. Трябва само да имате няколко неща на ум:

candle

КАКЪВ ВОСЪК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ?

На пазара има много различни видове восък. Един от продуктите, които са най-разпространени и на най-достъпна цена е парафинът. Много хора обаче ще ви кажат, че това не е най-дорбият вариант, защото изпаренията му не са особено полезни. Заложете на соев восък или восъчна смес от соев и кокосов восък. Така ще сте спокойни, че нищо канцерогенно не се отделя от вашите свещи.

КАК ДА АРОМАТИЗИРАТЕ ВОСЪКА?

Това се случва чрез парфюмни масла или етерични масла. Първите са по-издръжливи на високи температури, но пък етеричните масла са естествени, чисти и перфектни за релаксация и ароматизация на дома. Можете да ги откриете в повечето аптеки и козметични магазини.

candle

Восъкът винаги се разтапя на водна баня. Бихме ви посъветвали да НЕ използвате пособията, с които работите с восък за хранене. Колкото и добре да сте ги почистили.

КОЛКО ПРОСТО Е ДА СИ НАПРАВИМ СВЕЩ?

Нито е просто, нито е сложно. Много важно е да се информирате от мястото, от което сте закупили восъка на колко градуса е най-добре да го отлеете и на колко градуса трябва да сложите ароматните масла и оцветителите, ако решите да използвате такива. Правилните градуси на восъка гарантират, че ще имате добър и красив резултат.

КАКВО ВИ Е НУЖНО?

Освен, разбира се, восък ви трябва и термометър за течности, фитил, и контейнери (бурканчета, чашки или формички), в които да изливате восъка. Добре е да се заредите и с течен алкохол, с който да почистите ако изцапате нещо в кухнята си. Препоръчваме и работа с ръкавици.

candle

КОЛКО ВРЕМЕ ТРЯБВА НА ЕДНА СВЕЩ ПРЕДИ ДА Я ЗАПАЛИМ?

От изливането до първото палене е добре да минат поне 24 часа. Професионалистите в тази област казват, че е перфектно да изчакаме дори 48 часа за по-добър аромат и представяне на свещта. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA