Дворецът Версай отвори бутиков хотел

Френската история и рафинираният лукс се срещат в новооткрития хотел Airelles Château de Versailles.

Версай винаги е бил повече от позлатения дворец, дом на Луи XVI и Мария Антоанета. Кралската резиденция е истински мечтан дом, в който вече е напълно възможно да отседнем.

Новооткритият хотел Airelles Château de Versailles, Le Grand Contrôle разполага с 14 царствени стаи на територията на самия Версай. Разположен е на земята, устроена още през 1681 г., когато са посрещани всякакви важни гости - от дипломати, през посланици, чак до артисти на Просвещението.

Всички малки къщи за гости са напълно реновирани с великолепието, характерно за XVIII век, а стаите носят имена на известни хора, които имат тясна връзка с Версай.

Разбира се, луксът е на най-високо ниво. Интериорът е пълен със старинни мебели, вдъхновени от личния стил на Луи XVI. Има пищни материи, атрактивни полилеи, старомодни вани, но и басейн, ресторант и спа център. По стените са закачени маслени картини, а на популярните занаятчии е възложена задачата да пресъздадат исторически черти от характера на местността чрез паркета, стенните завеси и другите елементи от обзавеждането.

Цените започват от 1700 евро на вечер, като в тях са включени иконом, ежедневни обиколки на Версай, 24/7 достъп до двореца и транспорт с лодка или голф колички. Срещу допълнително заплащане се предлагат частни обиколки в околността и тематични турове, по време на които гостите ще могат да разгледат отблизо костюмите на Мария Антоанета.

Честно казано, готови сме да направим резервацията си, още преди да сме завършили тези редове. Ами вие?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA