Направете банята си стилна и функционална

За целта събрахме експертните съвети на специалистите от Gaudi DS.

13 декември 2022

Фотография: Pexels

Банята отдавна не е просто място, в което хората се къпят. Днес тя е пространството, където релаксират чрез вземане на дълга вана или топъл душ след тежък работен ден, извършват козметични или разкрасителни процедури. Затова и интериорът на помещението има ключова роля за вашето удобство.

В онлайн и физическите магазини ще откриете обзавеждане за баня, благодарение на което да го превърнете в истински стилно и функционално място, споделят от Gaudi DS.

баня

Какви мебели за баня ще откриете?

В различните магазини ще намерите богато разнообразие от мебели и аксесоари за баня, които ще се впишат отлично във вашата домашна обстановка и ще превърнат помещението в стилно, елегантно и приветливо място, коментират от Gaudi DS.

Предложенията, които ще намерите, се различават по марка, материал на изработка, цветове, стил и дизайн. Подходящи варианти за мебели са колонни, долни, ъглови и горни шкафове с огледала, изработени от водоустойчив материал, който няма да се надуе и да наруши облика си при контакт с водни пръски. Най-разпространените модели са изработени от МДФ и PVC. Тоалетките и вратите на шкафовете могат да съдържат интериорно стъкло, което да подобрява значително дизайна и да предоставя възможност за добра видимост.

Аксесоарите за баня също са важна част от обзавеждането, напомнят от Gaudi DS. Към тях се включват дозатори, сапунерки, закачалки, кошчета, комплекти. Аксесоарите могат да бъдат изработени от пластмаса, неръждаема стомана, порцелан.

баня

Съвети от Gaudi DS за обзавеждането на вашата баня

За да направите банята функционална, не е важно само качеството на оборудването, а неговото съчетание, подредба и прецизен избор, допълват от Gaudi DS.

Екипът от специалисти на онлайн магазина дава следните съвети:

Съобразете размера на помещението с избора на оборудване и цветове. Ако изберете масивни мебели в тъмни цветове, това ще създаде визуален ефект, че квадратурата е по-малка. Заложете на по-светлите тонове. При разполагаемост с голяма площ може да изберете широки и високи мебели.

Направете комбинация от отворени и затворени шкафове, като в първия тип може да държите кърпи и по-обемни принадлежности за гости, а в затворения – лични вещи.

Ако нямате ясна визия за начина, по който искате да изглежда в завършен вид, може да се посъветвате със специалист или да заложите на готови комплекти.

Създайте нестандартна обстановка – използвайте както стоящи, така и висящи мебели, които са функционални, не заемат място, а поднасят свободно пространство за оползотворяване.

Избирайте само оборудване и аксесоари, които са водоустойчиви. PVC-то е един от най-добрите избори, защото при контакт с вода запазва формите си.

Добре е да избирате мебели с фолирана повърхност, която носи допълнителна защита от влага.

На каквито и видове да се спрете, задължително се съобразете със своите лични предпочитания и възможности.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA