Цветна градина в Бруклин или как интериорът превръща един дом в райско кътче

В жилището преобладават повече цветове и интересни интериорни решения.

Тита Найденова 29 октомври 2023

Фотография: Франсис Джиковски/OTTO

Нюйоркското архитектурно студио БААО се гордее с новата перла в каталога си – семеен апартамент в Бруклин, създаден с помощта и насоките на собствениците си – артистична двойка с две деца – момче и момиче.

Заради нуждите на децата, които са поставени в центъра на житейската динамика, майката и бащата избират в жилището да преобладават повече цветове и интересни интериорни решения, които излизат извън стандартите на архитектурните студиа, работещи основно с офис сгради и големи жилищни кооперации.

Интериор в Бруклин

Още щом поемат ангажимента да реновират и освежат апартамента, екипът от специалисти на БААО решава да подсили ефекта чрез всички позитиви в локацията и гледката на апартамента, и да сведе до минимум негативите. Затова преобръщат конфигурацията на стаите и поставят детските стаи с изглед към близо намиращия се Prospect Park. След това разширяват всекидневната, така че до нея да има достъп от трите допълнителни стаи – двете детски и спалнята, и я превръщат в център на активния семеен живот.

Интериор в Бруклин

С цветовите решения в жилището е натоварен един от основните специалисти в екипа, защото още от ниво скица на семейното гнездо си стискат ръцете със собствениците, че то трябва да вдъхновява и повдига настроението. Затова залагат на ярки наситени цветове и подсилват диалога им с основните материали, използвани в реновирането – дърво, теракота и камък.

Смелата комбинация от артистични детайли и рустикално усещане се подсилва и от някои от избраните мебели, отново подсилващи ефекта "създадени специално за вас".

Интериор в Бруклин

"Работата ни с БААО бе изключително удоволствие и голямо приключение, от което най-щастливи бяха децата, защото стаите им са като декор на детски филм. За нас пък беше важно в дома ни да се усеща силното присъствие на изкуството и добрия вкус към живота, защото и двамата със съпруга ми сме подвластни на силата на красотата, проявена в градска среда", коментира Мария Мактирнън.

Интериор в Бруклин

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA