Защо мъжете постоянно мислят за секс?

Съществува мнение, че представителите на силния пол прекарват по-голямата част от деня в мисли за сексуални удоволствия. Учените по целия свят се опитват да разбунят тази велика мистерия на човечеството, защото сексът е важен аспект в нашия живот.

Според някои източници мъжете мислят за това на всеки 7 секунди. Но тези източници послъгват, защото ако това е вярно, мъжете биха се побъркали в буквалния смисъл на думата. Центърът за изследване на проблемите на пола и възпроизводството (Институт Кинси) проведе проучване на тази тема. Оказва се, че „54% от мъжете мислят за секс няколко пъти на ден.” И само 19% от жените правят същото.

Защо тези мисли постоянно отклоняват мъжете от ежедневните им дейности? Най-вероятно виновник за това е еволюцията на човечеството. В крайна сметка, семенната течност присъства постоянно в тялото на човека и той винаги е готов да създаде потомство. Мъжът е програмиран да осеменява, така че човешката раса да има шанс да продължи своето съществуване.

Освен това, частта на мозъка у мъжете, която е отговорна за емоциите, мислите за сексуални забавления и сърцебиенето, е много по-голяма от тази на жените. Изненадващо, но това е така, въпреки факта, че мъжете не са считани за по-емоционални. Тестостеронът също играе важна роля. Мъжът става много внимателен към обекти, свързани с удовлетворението на сексуалните желания.

И това не е лошо. Сексуалните фантазии заемат важно място в човешкия живот. Многократното „превъртане” в главата на всякакви сюжети помага за по-добрата подготовка за тях, за да се избегнат трудности при извършването на определени действия. Благодарение на сексуалното си въображение, мъжете могат да се отпуснат и да се почувстват по-спокойни по време на полов акт. Това е един вид подготовка или тренировка преди важно събитие. По този начин те се справят и със скуката и напрежението в себе си.

Има и недостатъци, разбира се. Учените са открили, че колкото повече тестостерон се съдържа в тялото на човека, толкова по-често той взема абсурдни и неблагоприятни финансови решения. В допълнение, тези, които твърде често рисуват в ума си различни порнографски сцени, са склонни към насилие. Тук най-важното е да не се прекалява.

Фактът, че мъжете често мислят за пикантни моменти, не ги прави лъжци или лоши хора. Така е решила майката - природа и е безполезно да се спори с нея.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA