В кой ден от седмицата двойките се карат най-често?

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 06 октомври 2019

Удивително проучване е проведено от учени в британския сайт Betterbathrooms.com. Те са се опитали да определят деня от седмицата и времето, когато двойките започват да се карат. Според проучването, проведено в група от 3000 възрастни, това време е било четвъртък вечерта или по-точно времето от 18.00 до 20.00 часа.

Очевидно, това се отнася за времето, когато и двамата партньори се прибират от работа.

Резултатите от същото проучване разкриват най-честата причина за кавгите. Твърди се, че малките спорове средно възникват около 312 пъти годишно. Тези почти ежедневни кавги най-често се предизвикват от лоши навици у единия от партньорите, който дразни другия: мокра кърпа на леглото, разпръснати чорапи или мръсни съдове в мивката, неподготвена или лошо приготвена вечеря, трохи в леглото или незапалени светлини вкъщи.

Въз основа на това наблюдение, двойките ще могат да работят върху взаимоотношенията си, за да не се карат за дреболии. В противен случай, не е далеч да достигнем етапа „вече не сме в отношения, но сме като сродни души". Всъщност, според семейните психолози, именно поради тази причина повечето двойки, у които чувствата и предишната страст са избледнели, остават заедно.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA